Daarom tank je bij TanQyou!

Namens TanQyou willen wij jou bedanken! Afgelopen jaar heb jij meegeholpen aan onze groei. Dankzij jouw hulp hebben wij ontzettend gave nieuwe functies kunnen uitbrengen, waaronder onze parkeer app. Zonder jouw hulp en feedback was dit niet mogelijk geweest.

TanQyou heeft het afgelopen jaar niet stilgezeten. Dit jaar zijn er maar liefst 14 nieuwe tankstations bijgekomen. TanQyou groeit, en niet zo’n beetje ook. ‘Modern tanken’, zo beschrijft de media ons concept, en dat is zeker het geval!

TanQyou 2.0

Daarnaast heb je het afgelopen jaar een aantal veranderingen waar kunnen nemen. Zo is er bijvoorbeeld een compleet nieuw ontwerp gekomen voor onze tankstations. Begin 2018 stonden de eerste schetsen op papier, en in oktober 2018 stond deze geweldige creatie er daadwerkelijk.

TanQyou Putten (10-11-2018)

Afgelopen jaar hebben wij diverse tankstations officieel geopend, zo opende wij tankstations in Landgraaf, Grijpskerk, Heerlen, Dalfsen, Sint Annaparochie en Putten. Het was een hele klus om alles werkend te krijgen, maar het resultaat mag er dan ook zijn. Rijen auto’s stonden te wachten om als eerst te mogen gaan tanken. Ons promotieteam had het er maar druk mee, en dienden in sommige plaatsen bijna als verkeersbegeleiders.

De periodieke prijzenpot

Iedere maand verloten wij prijzen op de pomp. Graag willen wij alle bedrijven die deze prijzen beschikbaar stellen voor onze klanten ontzettend bedanken. Ook de klanten die allen fanatiek aan het tanken zijn, om zo meer kans te maken op een prijs, willen wij ontzettend bedanken. Hoe vaker je tankt, hoe groter de kans is dat je een prijs wint. Iedere liter telt namelijk als lot voor onze periodieke prijzenpot.

In het jaar 2018, hebben wij meer dan 300 prijzen verloot. Deze prijzen varieerden van bosjes bloemen, smart tv’s, reischeque’s tot 18 kilo kaas. In 2019 gaan wij hier natuurlijk gewoon mee verder en gaan we nog veel meer klanten blij maken met leuke prijzen.

 

Ons mobiliteitsplatform

Naast het uitbreiden van tankstations hadden wij ook het doel om ons digitale platform flink uit te breiden. Te beginnen met een eigen parkeer app, TanQyou Park,  welke afgelopen mei in de AppStore en PlayStore verscheen. Met inmiddels meer dan 10.000 gebruikers en een aantal feedback rondes verder kunnen wij stellen dat ons digitale platform hiermee een flinke stap vooruit is gegaan. We hebben ervoor gezorgd dat al onze systemen goed met elkaar samenwerken. Klanten met een My TanQyou account kunnen dus met dezelfde inloggegevens inloggen in de parkeer app. En alle parkeertransacties komen tevens in het My TanQyou account te staan. En nu we het toch hebben over de app, heb jij  TanQyou Park al gedownload? Zo niet, word dan ‘s heel snel lid van onze parkeer-familie 😉

3 en 4 augustus waren wij aanwezig bij de Tall Ship Races in Harlingen. Hierbij kregen een aantal bezoekers de kans om mee te varen op een Performance RIB speedboot met meer dan 1200pk’s! ‘Het was een geweldige ervaring’, aldus Pieter Luinstra. ‘Leuk dat een tankstation dit soort acties doet. Dat zie je niet vaak!’.

 

In de media

TanQyou verscheen het afgelopen jaar groots in het nieuws. Jan-Harmen Akkerman, eigenaar en directeur van TanQyou, werd afgelopen jaar uitgeroepen tot beste jonge ondernemer van het noorden. Een geweldige prestatie, waar wij van TanQyou dan zeer trots op zijn. TanQyou werd dit jaar vaker dan 50 keer vermeld in de media waarvan de meest grappige vermelding, de vermelding op Dumpert was! Er zijn voor de lancering van onze parkeer app een aantal video’s gemaakt met een acteur in een handhaving uniform. In deze video’s overkomt de parkeerwachter altijd wat grappigs. Tot onze verbazing verscheen er opeens een fragment uit de commercial op Dumpert. Het filmpje kun je HIER bekijken. Inmiddels heeft de video alweer meer dan 300.000 weergaven. Ja, onze parkeerwachter ‘cake’ hem recht in de ogen.

Even wat cijfers

Dit jaar zijn er in totaal maar liefst 75.000 geregistreerde My TanQyou members. Een flink aantal, wat komende jaren alleen maar verder gaat groeien. Bedrijven zitten niet stil, want o wat een aanvragen krijgen wij binnen voor een zakelijke tankpas. Dag in, dag uit, staat onze machine te draaien om voor ieder bedrijf een werkend tankpasje te krijgen. In het afgelopen jaar zijn er maar liefst 1700 zakelijke tankpassen aangevraagd.

Ons team

En nu komt het leukste onderwerp om over te schrijven: ons team. Ons team is afgelopen jaar verhuisd naar een nieuwe locatie in Franeker. TanQyou groeit zo hard, dat er meer werkruimte nodig was. Het paste allemaal niet meer in één ruimte, en gesplitst van elkaar werken is geen mogelijkheid. Momenteel hebben wij een ruime etage, waar het altijd reuze gezellig is. Ons koffieapparaat maakt overuren, maar zo blijven wij allen goed scherp om jouw vragen te beantwoorden.

2018 was een geweldig jaar, maar voor 2019 hebben wij nog grotere verwachtingen. Het aantal tankstations zal uiteraard door blijven groeien maar er zullen ook weer een aantal nieuwe functionaliteiten aan het My TanQyou platform toegevoegd worden. Een tipje van de sluier? Op dit moment zijn wij druk bezig met onze eigen (gratis) rittenregistratie en een concept voor TanQyou deelauto’s genaamd ‘TanQyou Vroomm’. Op termijn zullen deze auto’s in heel Nederland rond gaan rijden en in 2019 start de pilotfase. Bedankt voor je deelname aan onze gezamenlijke reis naar het grootste mobiliteitsplatform van Europa!

Bij TanQyou doen we er alles aan om constant te blijven ontwikkelen om het gebruiksgemak van onze platformen te garanderen.

 

TanQyou Park, onze eigen parkeer app, heeft er recentelijk een nieuwe betaalmethode bijgekregen. Namelijk Tikkie. Als je even snel wat geld moet overmaken aan een vriend of er gezamenlijk een verjaardagscadeautje wordt aangeschaft komt er al vaak een Tikkie bij kijken. “Waarom zou je dit als bedrijf dan niet doen?” – dachten wij.

Snel en gemakkelijk je parkeertransacties betalen met een Tikkie is vanaf nu dus mogelijk met TanQyou Park! Ben jij al overgestapt?

Recentelijk is de Europese Unie aan het denken geslagen over het aantal verkeersdoden. Auto’s moeten veiliger, zodat het doel van nul verkeersdoden in 2050 bereikt kan worden. 

Het alcoholslot werd in 2011 voor het eerst geïntroduceerd. Voor onervaren rijders werd het opgelegd vanaf 1 promille en voor ervaren rijders vanaf 1.3 promille. Bij een alcoholslot start de auto pas na een blaastest. Ook wordt de automobilist tijdens de rit periodiek verzocht opnieuw te blazen. Zo’n slot moest men zelf aanschaffen. Een flinke uitgave, namelijk zo’n €4500. In 2015 is er opnieuw gekeken naar deze maatregel en is er geconcludeerd dat er niet voldoende rekening werd gehouden met de financiële staat van mensen. Vrachtwagenchauffeurs en andere personen die veel op de weg zitten raakten hun baan kwijt.

Nu is het doel dat deze sloten standaard ingebouwd zitten in alle auto’s. In februari dit jaar werd bekend gemaakt dat in de Europese Unie ieder jaar 5.000 doden vallen door het gevolg van drank achter het stuur. Dat is een schandalig hoog aantal, als je het aantal vergelijkt met het totale aantal verkeersdoden in de Europese Unie. Ieder jaar vallen er 25.600 verkeersdoden in de EU.

Een alcoholslot is niet voldoende. Er zullen nog meerdere systemen in auto’s te vinden zijn. Sommige systemen bestaan al in een soortgelijke vorm, maar worden een stuk veiliger en gebruiksvriendelijker.

De Europese Raad heeft het voorstel van de Commissie al goedgekeurd. Er moet enkel nog gestemd worden door het Europese Parlement. Mochten zij ook voor stemmen, zullen er over vier jaar veel (nieuwe) systemen opduiken, om het aantal verkeersdoden naar nul te brengen.

Alles voor de verkeersveiligheid, niet waar? Nu zul je vast nog de vraag hebben welke systemen er precies zullen komen. Een begrijpelijke vraag, maar gelukkig hebben wij hierop het antwoord.

De volgende systemen zullen, indien er een akkoord komt, standaard in alle auto’s ingebouwd zijn:
– Geavanceerde noodremhulp met noodremsignaal
– Dataregistratie bij ongevallen
– Verbeterde veiligheidsgordels
– Actieve spoorassistent (Lane Keeping Assist)
– Voorruit met veiligheidsglas voor botsing met zwakke weggebruiker
– Startblokkering met alcoholslot
– Vermoeidheidsdetectie aan het stuur
– Intelligente snelheidsassistent (snelheidsregelaar die zich aan snelheidsbeperkingen aanpast)
– Achteruitrijcamera

De EU wil met bovenstaande veiligheidsmaatregelen de verkeersongelukken drastisch aanpakken en de verkeersveiligheid verbeteren.

Bron: Gimbrere / AD
Foto: © ANP

In 2019 zijn de verkeersboetes weer verhoogd. Voor sportieve rijders onder ons is het dus uitkijken geblazen. Mocht je een envelop van het CJIB door de bus geschoven krijgen, dan weet je wat je te wachten staat: betalen.

De kosten van zo’n boete zal dus hoger komen te liggen in vergelijking met 2018. Het kabinet heeft besloten de tarieven van verkeersboetes te verhogen met 1,7%. Dit zal dus neerkomen op een verhoging van €5,- voor boetes van onder de €100,-. Heb je een boete boven de €100,-? Dan is er sprake van een verhoging van rond de €10,-. De administratiekosten die in 2018 zijn verhoogd naar €9,- zullen gelijk blijven in 2019. Dat is dan wel weer een meevallertje. Wij hebben een selectie gemaakt van de meest voorkomende bekeuringen.

ALGEMEEN
– Bumperkleven: 280 euro
– Onnodig links rijden: 140 euro
– Rechts inhalen: 240 euro
– Geen autogordel dragen: 140 euro
– Als bestuurder tijdens het rijden een mobiele telefoon vasthouden: 240 euro
– Rijden terwijl de geldigheidsduur van het rijbewijs verstreken is: 90 euro
– Geen voorrang verlenen aan bestuurders van rechts: 240 euro
– Afslaan zonder richting aan te geven: 90 euro
– Bij het afslaan tegemoet komend verkeer niet voor laten gaan: 240 euro
– Met een motorrijtuig rijden terwijl het kenteken niet goed leesbaar is: 140 euro

PARKEREN
– Als bestuurder met een voertuig stilstaan op een fietsstrook: 95 euro
– Een voertuig dubbel parkeren: 95 euro
– Parkeren op plaatsen met een blauwe streep, zonder dat er een parkeerschijf in de auto aanwezig is: 95 euro
– Parkeren zonder parkeermeter in werking te stellen/dan wel parkeertijd is verstreken: 95 euro

VERLICHTING
– Geen dim- of grootlicht voeren bij nacht binnen de bebouwde kom: 95 euro
– Geen dim- of grootlicht voeren bij nacht buiten de bebouwde kom: 140 euro
– Geen dim- of grootlicht voeren bij slecht zich overdag: 140 euro
– Achterlichten die niet branden bij nacht buiten de bebouwde kom: 95 euro
– Achterlichten die niet branden bij nacht binnen de bebouwde kom: 140 euro
– Onnodig mistlicht voeren: 95 euro
– Niet werkende richtingaanwijzers: 95 euro
– Niet werkende remverlichting: 140 euro

VOERTUIG (AANHANGWAGEN)
– Het voertuig is niet voorzien van noodzakelijke spiegels: 140 euro
– Het voertuig heeft uitstekende delen die letsel kunnen veroorzaken bij een botsing: 240 euro
– Niet juiste bevestigde aanhangwagen: 240 euro
– Aanhangwagen met niet werkende verlichting: 140 euro

SNELHEIDSOVERTREDINGEN

TIJDENS WEGWERKZAAMHEDEN

Let op: alle genoemde bedragen zijn exclusief €9,- administratiekosten.

In beroep tegen een boete gaan? Dat kan eenvoudig online. Hiervoor log je in met je DigiD op de website van het OM.

Bron: AutoRAI

De winter komt er weer aan en dit is niet alleen voor velen van ons het mist favoriete seizoen. De winter is ook voor de auto een zware periode, daarom hebben wij een lijst met 5 handige tips opgesteld welke jou en je auto de winter doorhelpen.

In de winter kunnen de rubbers van je deuren vastvriezen. hierdoor kan je te laat op je werk komen of zelfs de rubbers van je portier beschadigen. Om dit te voorkomen kun je de rubbers van je portieren insmeren met siliconenspray. Spuit een beetje van dit goedje op een oude doek en smeer dit op je rubbers.

2. Bevroren handrem

Een truc die iedereen kent is de handrem simpelweg niet gebruiken. Zet de auto in de eerste versnelling om te voorkomen dat je auto wegrolt. Vriest je handrem toch vast, dan zit er niets anders op dan de motor te starten, de verwarming aan te zetten en te wachten tot de handrem ontdooit is.

3. Winterbanden

Een voor de hand liggende tip is uiteraard gebruik te maken van winterbanden. Toch zijn er nog veel mensen die dit niet nodig achten. De ANWB heeft een test uitgevoerd waarbij twee auto’s 50 km/h reden op een besneeuwd wegdek. De remweg van de auto mét winterbanden was meer dan twee keer zo kort dan die van de auto met zomerbanden.

4. Bevroren slot

Houd alle sloten van je auto goed geolied, dit zorgt ervoor dat water er makkelijker uit kan lopen en je slot niet vast vriest. Wanneer je de auto vaak wast is dit zeker een aanrader. Vriest je slot wel vast, dan kun je proberen – door je sleutel warm te maken met een aansteker – het slot te ontdooien.

5. Ruitenwissers

Met een bevroren raam willen de ruitenwissers nog wel eens aan het raam
vast vriezen. Probeer ze absoluut niet los te trekken, hier door beschadig je
heel gemakkelijk de rubbers van je ruitenwissers waardoor ze met heftige
regenval het water minder goed kunnen afvoeren.

Ga
ook nooit te werk met heet water of een föhn in de buurt van een bevroren raam.
Door het temperatuurverschil kan er een barst in je raam ontstaan. Met deze
tips beperk je het risico op schade door de vorst en kun je met een veilig
gevoel de auto instappen!

De jonge ondernemers
prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een ondernemer uit Friesland, Groningen of
Drenthe. Jan-Harmen Akkerman, eigenaar en directeur van TanQyou is 18 oktober
2018 door de jury uitgeroepen tot dé jonge ondernemer van het noorden.

Het ondernemen zat de oprichter van TanQyou van kleins af
aan in het bloed. Zo begon hij in zijn middelbare schoolperiode al zijn eerste
bedrijf en hier is het niet bij gebleven. Een aantal succesvolle bedrijven- en
een berg aan kennis en ervaring verder richtte hij TanQyou op. Een nieuwe
tankstation formule welke het onbemand tanken leuker en persoonlijker moet
maken.

TanQyou bestaat nog geen drie jaar en beschikt al over een
groeiend aantal van achttien tankstations. Daarnaast is TanQyou bezig met het
uitbreiden van het My TanQyou account met een scala aan nieuwe functies. Zo
heeft TanQyou het afgelopen jaar een Parkeerapp (TanQyou Park) gelanceerd,
wordt eind 2018 de auto-accessoire shop geïntegreerd en werkt TanQyou op dit
moment aan een eigen concept voor deelauto’s. “Het winnen van de Jonge
ondernemersprijs is niet alleen een kroon op ons werk maar geeft ons hele team
een enorme boost!” – Aldus Jan-Harmen Akkerman.

Met ons team hebben wij ons tankstation voorzien van een nieuwe vormgeving. 14 maanden geleden werden de eerste schetsen op papier gezet en vanaf volgende week staat het eerste TanQyou 2.0 tankstation in Heerlen, Zuid-Limburg.

 

TanQyou is anders dan alle andere onbemande tankstation formules. Wij proberen door middel van technologie de klant van allerlei gemakken te voorzien. Bij deze innovatieve sfeer hoor natuurlijk ook een innovatief tankstation. 

Daarom hebben we alles wat ons doet denken aan een traditionele luifel overboord gegooid en zijn we helemaal opnieuw begonnen. De letter: Q uit ons logo is een belangrijke bouwsteen geworden voor het nieuwe ontwerp. De hele luifel (het plafond) steunt op deze letter welke tevens wordt gebruikt als kolom voor de pomp. Daarnaast is de luifel een stuk lichter geworden en zijn de randen scheef afgekapt om het geheel een modernere look te geven.

De eerste luifel van de nieuwe generatie is gebouwd in Heerlen. In week 41 zal de volgende in Putten gebouwd worden en dit zal niet de laatste zijn.

Thankyou Park, TanQyou Park, Tankyou Park of zelfs Tenkjoe Park, hoe schrijf je het nou? Wanneer je onze naam voorbij hoort komen is het niet vreemd als je twijfelt over de spelling. TanQyou Park is de juiste spelling voor de goedkoopste parkeer app van Nederland. 

TanQyou Park spreek je uit als Tankyou Park

In 2015 is TanQyou begonnen met het ontwikkelen van een eigen tankstation formule. In TanQyou zit natuurlijk de ‘tank klank’ maar ook hoor je het woord: thank you terug. De Engelse vertaling van het woord: dankjewel! De filosofie hierachter is dat wij onze klanten dankbaar zijn en dit graag laten blijken.

De TanQyou Park app

In 2018 zijn we begonnen met het ontwikkelen van onze eigen parkeer app. Op dit moment staat hij al in de stores en is al te gebruiken in meer dan 80 gemeenten. TanQyou Park is gratis te downloaden en je voegt gratis zoveel kentekens toe als je wilt. Lees hier meer over onze parkeer app!

Er zijn natuurlijk een hoop tankende klanten welke nu al parkeren met de goedkoopste parkeer app van Nederland. Maar vanaf maandag 25 juni wordt TanQyou Park officieel gelanceerd.

 

Parkeren met TanQyou Park

Na maanden lang de app te hebben doorontwikkeld, periodes van testen en oneindig veel parkeren wisten we het zeker. Dit is het moment om onze app beschikbaar te stellen aan de rest van onze klanten en de rest van Nederland natuurlijk!

Onze app is op dit moment in al meer dan 80 gemeenten te gebruiken. Zoals je misschien al hebt gehoord op Qmusic is onze app gratis te downloaden. Daarnaast voeg je gratis zoveel kentekens toe als je wilt en parkeer je tegen het laagste tarief. Download de app nu en maak ook nog eens kans op €50,- parkeertegoed!

 

Smeer je auto in

De zomermaanden komen steeds dichterbij, we zijn steeds vaker buiten en het kwik stijgt steeds meer. Wanneer de brandende zon schijnt, smeren wij onszelf bijna altijd in met zonnebrand om onszelf te beschermen tegen de zon. Maar wist je dat de UV-straling van de zon ook de laklaag van je auto aantast?

Daarom is het verstandig om je auto ook in te smeren tegen de felle UV-straling, om de laklaag van de auto te kunnen behouden. Want de straling zorgt niet alleen dat de laklaag vervaagd, ook versnelt de straling net als alle andere weersomstandigheden het roest proces. Dit is vaak terug te zien bij de net wat oudere auto’s. Bij deze auto’s kun je merken dat de laklaag losgaat.

Hoe kun je nu jouw auto het beste beschermen tegen de UV-straling. Dat is door regelmatig je auto te laten wassen en te waxen. Een waxlaag zorgt ervoor dat het vuil makkelijker van de auto afglijdt. Je kunt deze waxlaag het beste vergelijken met een shealing laag. Deze laag zorgt ervoor dat de auto dus beter beschermd is tegen de zon.

Het laatste nieuws
Nieuwsarchief