Oldtimer brandstof

100+ is de brandstof met een hoog octaan en zonder ethanol. Speciaal voor Oldtimers, sportauto's en motoren. Maar ook uitermate geschikt voor andere benzine auto's 

oldtimer brandstof

Wat is 100+?

100+ is een brandstof met een hoog octaangetal wat leidt tot een efficiëntere verbranding en daardoor tot meer vermogen. De brandstof bevat daarnaast geen ethanol. 100+ brandstof kan voor iedere benzine auto getankt worden, maar is vooral geliefd bij eigenaren van oldtimers en sportieve auto`s.

Bekijk de 100+ locaties

 

100+ nozzel

Wat is het verschil tussen 100+ en 102 octaan?

Competition 102 is een hoog octaan brandstof wat voornamelijk te verkrijgen was bij tankstations van Firezone. Na de verplichte invoering van E10 brandstof was er vaak geen ruimte meer onder de grond om een High performance brandstof op te slaan. Hierdoor is 102 nagenoeg verdwenen in Nederland. Behalve bij TanQyou.

Alhoewel... We bieden inmiddels geen Euro 102 aan, maar prijkt nu de naam van 100+ op de benzine. Euro 100+ en  Euron 102 hebben meer overeenkomsten dan verschillen, zo is 100+ ook een hoog octaan brandstof zonder ethanol. Door nieuwe wet en regelgeving konden we een octaangetal van 102 niet meer garanderen en hebben we de naam aangepast naar 100+, deze brandstof heeft een octaangetal van tussen de 100 en 102. 

Lees meer over 102 VS 100+

Oltimer

Wat is het voordeel van hoog octaan brandstof?

Hoe hoger het octaan hoe hoger de klopvastheid en des te kleiner de kans op zelfontbranding. Zelfontbranding is brandstof die tot ontbranding komt zonder dat daar het vonkje van een bougie aan te pas is gekomen. Gebeurt dat eerder, dan noemen we dat pingelen en dit is schadelijk voor de prestaties van de motor. 

In het serviceboekje van jouw auto staat in de meeste gevallen aangegeven, welk minimum octaangetal voor jouw auto geldt. Wanneer er benzine getankt wordt met een lager dan voorgeschreven octaan tankt krijgt te maken met een pingelende motor wat uiteindelijk kan leiden tot grote motorschade. Rijden met een te hoog octaan is niet mogelijk. 

 

Waar kan ik 102 octaan tanken?

In Nederland is het niet meer mogelijk om competition of Euro 102 te verkrijgen. De eveneens ethanol-loze en hoog octaan 100+ brandstof is gelukkig nog wel te vinden in Nederland en wel bij de volgende TanQyou locaties

Waar kan ik 100+ tanken

TanQyou Franeker (De Wieken 2)
TanQyou Sint Annaparochie (Stadhoudersweg 30)
TanQyou Leeuwarden (Nijlânsdyk 4)
TanQyou Hommerts (Jeltewei 1)
TanQyou Grijpskerk (lageweg 8)
TanQyou Schoonebeek (Europaweg 153)
TanQyou Ommen (Brink 58)
TanQyou Dalfsen (Hessenweg 23C)
TanQyou Putten (Stationsstraat 44)
TanQyou Bergen op Zoom (Gagelboslaan 161)
TanQyou Heerlen (Voskuilenweg 125)
TanQyou Landgraaf (Brunsummerweg 136)
TanQyou Westergeest (Simmerwei 2)
TanQyou Burgum (florynwei 5)
TanQyou Schoonhoven (De Diamant 20)
TanQyou Elspeet (Uddelerweg 11)
TanQyou Parrega (Trekweg 4a)
TanQyou Schinnen (Nagelbeek 7)

 

 

Euro 95 100+

 

Welke brandstof moet ik tanken?

Verschil E10, E5 en E0

Op tankstations ben je vast de stickers E10 en E5 wel eens tegengekomen, maar wat betekend E10 en E5 nu eigenlijk? Het is eigenlijk vrij simpel: de sticker geef de maximale hoeveelheid bio-ethanol in de brandstof aan. In de praktijk betekend dat, dat Euro 95 nu een E10 sticker heeft en euro 98 een E5 sticker. Dat betekend dus dat er maximaal 5% bijgemengde bio-ethanol zit in deze brandstof. Onze 100+ brandstof bevat geen bio-ethanol, heeft deze dan een E0 sticker? Nee, de E0 sticker bestaat niet en daarom zit ook op de ethanol vrije benzine een E5 sticker.

Sinds oktober 2018 moet bij nieuwe voertuigen aan de binnenkant wordt aan de binnenkant van de tankdop vermeld of zij met E10 kunnen tanken sticker. 

Waarom ethanol vrije benzine?

Hoewel  E10 brandstof goed is voor  het milieu, kan ethanol ook ernstige problemen veroorzaken voor uw motor en het brandstofsysteem. Over het algemeen zijn voertuigen gebouwd na 1996 ontworpen met biobrandstoffen in het achterhoofd, maar oudere auto's hebben hier meer problemen mee. 

De stof ethanol trekt bijvoorbeeld vocht aan waardoor er naast roestvorming in de tank zich nog andere problemen kunnen voordoen. Ethanol vormt zodra het zich mengt met water, gum in het brandstofsysteem. Deze gumlaag vormt zich o.a. in filters, carburateurs, injectoren, gaskleppen en vormt een vernislaag en koolstof-afzettingen in de inlaat, op de kleppen en in de verbrandingskamer.

Doe ook de E10 Check

 

Oldtimer brandstof

Voor oldtimers die nog geen 3000km per jaar rijden en het overgrote deel van het najaar stilstaan, is het tanken van E10- benzine af te raden. Het nadeel van benzine is namelijk dat de brandstof minder lang houdbaar is.

De toegevoegde ethanol in benzine kan in dit geval voor verschillende problemen zorgen, bijvoorbeeld verstopte leidingen en kapotte carburateurs. Daarnaast trekt ethanol ook vocht aan waardoor onderdelen zoals de benzinetank van binnenuit kunnen roesten.

Onze 100+ brandstof is een hoog octaan brandstof zonder ethanol en zorgt er dus voor dat de oldtimer onverminderd goed kan doorrijden. 

Waarom 100+ voor mijn oldtimer?
 

 

Racing brandstof

Euro 100+ Racing Power is een brandstof met een hoog octaangetal wat leidt tot een efficiëntere verbranding en hierdoor tot meer vermogen.