Over TanQyou

TanQyou is een mobiliteitsplatform die zorgt voor vernieuwing op het gebied van mobiliteitsdiensten. Zo verandert TanQyou al sinds 2015 het tankstation landschap met haar toekomstbestendige tankstation formule, die deel uitmaakt van het drempelloze mobiliteitsplatform van TanQyou.

Over tanqyou

Drempelloze mobiliteit, naadloos met elkaar verbonden

Wij geloven er in dat wij als platform in de positie zitten om onze TanQyou members extra reisgemak en comfort te kunnen bieden ongeacht welk vervoermiddel hij of zij gebruikt. Zo kunnen wij, aan de hand van data uit onze diensten, een automobilist die deze week al 2 keer in de file heeft gestaan voor Groningen op het laatste moment adviseren om zijn auto op de P+R Hoogkerk te parkeren en over te stappen op een specifieke bus. We kunnen zelfs aangeven dat we verwachten dat de reiziger hiermee bijvoorbeeld 15 reisminuten bespaart.

 

Van tankstation naar formule, uitgegroeid tot innovatief platform

Bij toeval kwam Jan Harmen Akkerman, ICT’er in hart en nieren, in 2011 in aanraking met de brandstof sector. Bij een stuk grond in Franeker dat hij in handen kreeg, hoorde ook een vergunning voor een tankstation. ‘Waarom zet ik er zelf geen locatie neer?, dacht hij. En zo was, met de bouw van het eerste tankstation in 2015, TanQyou geboren.

Tankstation formule TanQyou

Door de aankoop van een perceel met tankstation vergunning en de overtuiging niet het zoveelste onbemande tankstation te willen bouwen, ontstond het idee om klanten op een onbemand tankstation weer het gevoel van herkenning te geven. Hiermee is TanQyou de eerste tankstation formule die, naast een voordelige prijs, een onderscheiden vermogen biedt.

De eerste paal de grond in TanQyou Franeker, toonaangevende tankstation met blauwe Q in Putten, een klant meldt zich aan als TanQyou member

Door het digitale loyaliteitssysteem wordt de terugkerende klant herkend, beloond en krijgt deze inzage in zijn online brandstofadministratie. TanQyou telt inmiddels 22 onbemande tankstations, die stuk voor stuk hun members herkennen. We spelen met ons concept in op de toekomst, want het aantal onbemande tankstations zal de komende jaren toenemen. Het is belangrijk om ook bij het onbemand tanken beleving en een personal touch toe te voegen.

Zo zijn wij ook altijd op zoek naar ondernemers en tankstation exploitanten die graag deel uit willen maken van ons innovatieve tankstation formule, die onderdeel is van het drempelloze mobiliteitsplatform van TanQyou. Het is tevens ook mogelijk om als tankstation formule ons whitelabel concept in te zetten.

Brandstof & IT

TanQyou innoveert door twee werelden te combineren: de brandstofbranche en IT, want een tankstation formule weet als geen ander dat de manier waarop we ons van A naar B verplaatsen in de komende jaren drastisch gaat veranderen. Door de innovatieve tankstations van TanQyou bouwen we aan het grootste mobiliteitsplatform van Europa.

Hét mobiliteitsplatform van Nederland

Met het TanQyou mobiliteitsplatform richten wij ons op de complete mobiliteitsbehoefte. Zo kunnen TanQyou members alles op ons platform vinden om alle zaken rondom vervoer gemakkelijk en weer leuk te maken.

Zo maak je bijvoorbeeld met iedere liter die bij een TanQyou tankstations* tankt kans op de periodieke prijzenpot. Wat dacht je van een gloednieuwe tv of een weekendje weg? Ook wordt automatisch je brandstofadministratie bijgehouden, kun je voordelig en eenvoudig parkeren met TanQyou Park, gereden ritten registreren en binnenkort ook gebruik maken van EV-laden, inchecken in het openbaar vervoer en met één klik nieuwe ruitenwissers aanschaffen, passend bij jouw auto. Via onze TanQyou Shop kun je nu al wel alles shoppen voor jouw auto!

* Op dit moment voorbehouden aan tankstations waar ons herkenningsysteem actief is.

TanQyou Park, TanQyou Prime, Inchecken in het OV met TanQyou

Wagenparkbeheer & zakelijk vervoer

Voor zakelijke klanten bieden we meerdere mogelijkheden alles rondom zakelijke mobiliteit inzichtelijker en makkelijker maken. Door gebruik te maken van onze zakelijke diensten, waaronder TanQyou FleetmanagerTanQyou FuelCard (tankstationnetwerk met meer dan 500 tankstations) en TanQyou Prime wordt het MKB op het gebied van mobiliteit totaal verzorgd.

Zo zorgt de dongel van TanQyou Prime niet alleen voor een fiscaal sluitende rittenregistratie, maar ook dat een  parkeertransactie direct stopt bij het wegrijden van de auto. Zo helpen we ondernemers efficiënter met hun wagenpark om te gaan.

Digitale innovaties voor een duurzame toekomst

We geloven in innoveren, ook in een conservatieve sector als de tankstation sector, waar je door het inzetten van nieuwe technologische mogelijkheden het verschil kunt maken in de dienstverlening naar de klant. De wereld van de mobiliteit gaat veranderen en we willen onze klanten nu al bij de hand nemen om geleidelijk kennis te maken met deze verandering om een duurzame toekomst mogelijk te maken.

Wat voor diensten er nog allemaal bij komen bij TanQyou? Het magische woord is ‘drempelloos’. De gebruikservaring moet zo optimaal mogelijk zijn. We willen meerwaarde bieden aan onze members en partners, zodat ze terug komen. Daar belonen we ze weer voor. We werken hiervoor samen met geselecteerde partner, die onze members diverse extra’s kunnen bieden. Loyaliteit is de basis waarop we alles bouwen.

Op dit moment loopt er een pilot voor deelauto’s: TanQyou Vroomm. Gezichtsherkenning zit er eveneens aan te komen. Dit moet contactloos betalen bij een tankstation voor iedereen mogelijk maken. Ook zijn we samen met provincies en vervoersbedrijven bezig om het inchecken in het openbaar vervoer en de betaling van een stationsfiets via onze app mogelijk te maken. Kortom, er wordt hard gewerkt meer mobiliteitsdiensten onder te brengen in het mobiliteitsplatform van TanQyou.

Meet the team

TQ
Jan Harmen Akkerman
Eigenaar
TQ
Bert Meijering
Netwerk Manager
Elbrich
Elbrich Akkerman
Hoofd Administratie
Remco
Remco Cnossen
Account Manager bedrijven
Sander
Sander van den Belt
Operationeel Manager Tankstations
Lolke
Lolke Dijkstra
Administratief Medewerker
Marvin
Marvin Droogsma
Creative Innovator
portret
Dennis Reijmer
Financieel Administrateur