Privacy

Lees onze privacyverklaring op deze pagina.

app-gebruik

1. Privacy

Duurzamer reizen met behoud van comfort. Als klant van TanQyou helpen we je niet alleen met het besparen van reistijd en reiskosten, je vermindert bovendien je Co2 uitstoot. Om jou duurzamer te laten reizen én je de persoonlijke ervaring van TanQyou te bieden, moeten we natuurlijk wel zien hoe je reist. Dat doen we door jouw reis te volgen. Maar dat doen we uiteraard niet zonder je daarover uitvoerig te informeren. We kunnen ons voorstellen dat je graag wilt weten waarom we om jouw persoonsgegevens vragen en wat we ermee doen. Dat vertellen we je hier graag. 

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen, laat het ons dan weten via de TanQyou app of via info@tanqyou.com

2. Verwerkingsdoeleinden 

“Dag mevrouw Jansen, welkom terug bij TanQyou! Het vaste recept – euro 95 - voor u vandaag?” is een voorbeeld van wat je op sommige tankstations ziet nog vóórdat je de auto uitstapt. Of “Neem morgen voor de laatste 3 kilometer lijn 95 en parkeer je auto bij P+R Hoogkerk om de file bij het Julianaplein te omzeilen. Bovendien verminder je dan de Co2 uitstoot van je reis met wel 32% en ben je 12 minuten eerder op je werk”. Dat is de persoonlijke ervaring waar TanQyou naar streeft en waarom jij gebruik maakt van TanQyou app.

Dit alles is mogelijk omdat TanQyou gebruik maakt van het mobiliteitsplatform van MoveYou. Wil je weten hoe dat platform werkt? Lees dan snel verder.

2.1 Tanken

Bij onze tankstations word je persoonlijk begroet. Dit kunnen wij doen doordat we je kentekenplaat herkennen, omdat je die hebt opgegeven bij het registreren en daarom weten we dus dat jij aan de pomp staat. Daarnaast kunnen wij je, als je een vaste pomp gebruikt, inzicht geven in je verbruik, vind je de bonnetjes terug in de app (handig als ondernemer; een gratis fiscale brandstofadministratie!) én maak je bij elke getankte liter kans op de periodieke prijzenpot die op onze aangesloten stations worden uitgekeerd. Als je in een periode bijvoorbeeld 120 liter hebt getankt maak je dus 120 keer kans op een van de prijzen in de prijzenpot. Meer informatie over ons spaarsysteem kunt je hier vinden. Voor ons is het noodzakelijk om deze persoonsgegevens te verwerken, zodat we weten aan wie wij de prijzenpot uitkeren. In sommige gevallen dienen we deze informatie ook te bewaren voor de wet op de kansspelen.

Als je tankt bij een van onze aangesloten tankstations hoef je niet meer bij de pomp af te rekenen, want je kunt gebruik maken van je tegoed in je TanQyou app. Dat scheelt weer een handeling en ben je sneller op de plaats van bestemming. Wist je dat je op sommige tankstations zelfs door middel van gezichtsherkenning kunt betalen met je tegoed van je TanQyou account? 

Maak je liever gebruik van je oude vertrouwde tankpas en wil je toch inzicht in onder andere je verbruik en uitstoot? Dan kun je je bestaande tankpas in de TanQyou koppelen aan je account. 

2.2 Parkeren

Eindelijk op je plaats van bestemming met nog een paar minuten totdat je afspraak begint. Gehaast zoeken naar de dichtstbijzijnde parkeerautomaat om vervolgens terug te rennen naar de auto is verleden tijd. Doordat je je GPS locatie gegevens in je telefoon met ons deelt hoef je geen kaartje meer te kopen en kun je de parkeeractie starten in de app. Als je gebruikt maakt van de dongel wordt het nóg eenvoudiger, want dan zien we precies wanneer je parkeeractie start en wanneer je weer vertrekt stopt deze automatisch en worden de kosten automatisch verrekend in je TanQyou-account. 

2.3 Laden

De TanQyou app laat zien waar de dichtstbijzijnde laadpaal te vinden is. Om ervoor te zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan zie je zelfs wat de status van de laadpaal is. Ook dat zien we doordat je je GPS locatie van je telefoon met ons deelt. Als je gebruikt maakt van één van onze laadpalen kun je betalen via je TanQyou account, waardoor je niet meer afhankelijk bent van je laadpas. Daarover later meer.

2.4 Deelvervoer

Om jouw persoonlijke CO2 voetafdruk te verlagen stimuleren we je via de TanQyou eenvoudig gebruik maken van deelvervoer. Doordat je je GPS locatie met ons deelt kunnen wij je vertellen waar je de dichtstbijzijnde deel-fiets, scooter of auto vindt. Deze ontgrendel je met één druk op de knop en betalen doe je eenvoudig achteraf. Over dat achteraf betalen lees je later meer.

2.5 Openbaar vervoer

Als je trein op het punt staat te vertrekken hoef je niet meer te zoeken naar de kaartjesautomaat. Ook een buskaartje is verleden tijd. Check in met de TanQyou en betaal achteraf. Duurzaam reizen heb je op deze manier binnen handbereik.  

2.6 Social media

Ook in de TanQYou app kun je je social media-account, zoals Facebook, gebruiken om in te loggen. Hiermee krijgt MoveYou geen toegang tot jouw account, maar is het inloggen voor jou een stuk eenvoudiger en hoef je niet het zoveelste nieuwe wachtwoord te bedenken (en te onthouden!). Stel je via social media een vraag aan ons en zien we deze vraag voorbijkomen, dan bewaren we dat bericht en jouw accountnaam zodat we op jouw bericht kunnen reageren.

2.7 Klantenservice

Om je snel te kunnen helpen bij vragen, maken we gebruik van jouw gegevens en maken we aantekeningen die we bewaren. Handig als je ons nog een keer belt. Gegevens over het telefoongesprek worden geregistreerd. Je helpt ons zo bij analyses en verbetering van onze diensten. Soms maken we gebruik van een andere partij voor het geven van antwoord op jouw vragen. Die kan daarvoor jouw gegevens gebruiken.

2.8 Nieuwsbrief                                                                                  

Je kunt je aanmelden voor onze verschillende nieuwsbrieven. Zo blijf je op de hoogte van onze aanbiedingen, acties en ons nieuws. Ook maken we aan het einde van iedere periode de prijswinnaars via onze nieuwsbrieven bekend. We hebben algemene en persoonlijke nieuwsbrieven. De persoonlijke nieuwsbrieven stellen we samen op, op basis van jouw gegevens, zoals tankbeurten, autowassingen en vooral de locaties waar je tankt. Dit is zo belangrijk omdat iedere locatie zijn eigen prijzenpot heeft. Je kunt dus als je op meerdere aangesloten stations tankt meespelen in meerdere prijzenpotten. Wil je geen nieuwsbrieven van ons meer ontvangen, meld je dan af via de link in de nieuwsbrief. Simpel toch?

2.9 Beleving

Maar het mooiste aan het gebruik van TanQyou is dat bovenstaande allemaal met elkaar in verbinding staat zodat jij maar van één app gebruik hoeft te maken, inzicht krijgt in je reismogelijkheden en zo min mogelijk betalingshandelingen hoeft te verrichten. Daardoor kun je dus eenvoudig duurzaam reizen en ook nog eens kosten én reistijd besparen. Dat is allemaal mogelijk omdat we jouw reis volgen, daarom ben je tenslotte geregistreerd bij MoveYou. Daarnaast hoef je achteraf pas te betalen voor je al je reizen gedurende een bepaalde periode, dus van het tanken, laden en parkeren tot aan het gebruik van het openbaar vervoer op één rekening. Weten hoe dat werkt? Lees dan verder. 

2.10 Achteraf betalen

Je betaalt bij ons achteraf en daarom krijgt iedere klant een tegoed. Dat is één tegoed voor tanken, laden, parkeren en reizen in één. Makkelijk hè? 

De één krijgt daarbij een ander tegoed dan de ander. Hoe dat kan? MoveYou verzamelt data om de kredietwaardigheid van onze klant in te schatten, zodat wij niet met onbetaalde rekeningen van de reis achterblijven. Dat doen we op basis van tientallen (openbare) bronnen. Een simpel voorbeeld; Heeft jouw auto een lage marktwaarde? Dan is jouw krediet in eerste instantie lager dan bij een auto met hogere marktwaarde. Maar bijvoorbeeld ook de WOZ waarde van je huis telt mee, dat kunnen we lezen in het openbare kadaster. Ben je een snelle betaler? Dan schiet je kredietlimiet vaak weer omhoog. 

Om fraude te voorkomen checken wij bijvoorbeeld ook de laatste tenaamstelling van je auto of kunnen bij ons alarmbellen gaan rinkelen als je enkel gebruik maakt van de app in Den Haag terwijl je opgeeft dat je woont in Groningen.

2.11 Verbetering stations, locaties én duurzaamheid

Duurzaamheid staat wereldwijd hoog op de politieke agenda’s, ook bij onze overheid. Wist je dat grotere werkgevers vanaf 2024 daar ook aan moeten bijdragen? Vanaf 2024 zijn zij namelijk verplicht gegevens aan te leveren over het woon-werk en zakelijke verkeer van hun werknemers. (Lees hier meer). Samen kunnen wij jouw werkgever daarbij helpen. Door het gebruik van TanQyou kan jouw werkgever nauwkeurig jouw Co2 uitstoot bijhouden.  

Om de dienstverlening uit te breiden, te verbeteren en nog beter bij te dragen aan de laatste eisen op het gebied van duurzaamheid werkt MoveYou nauw samen met de Rijksuniversiteit Groningen. Zij onderzoeken het reisgedrag van alle gebruikers om vervolgens de overheid hierover te adviseren. Geen zorgen, jouw gegevens worden geanonimiseerd voordat zij worden gebruikt voor het onderzoek. 

Ook helpen we onder andere tankstations met het verbeteren van hun dienstverlening. Zo zien wij snel dat er een storing is en kunnen wij direct de pomphouder hierover informeren. Hoe dat kan? Als een gebruiker van het MoveYou platform tevergeefs wilt tanken, vervolgens het tankpistool terug hangt en de volgende gebruiker doet dit eveneens,  krijgen wij een signaal binnen dat er een mogelijke storing is. Dit kunnen wij dan weer terugkoppelen aan de pomphouder. Zo helpen wij elkaar.

3. Persoonsgegevens

De volgende persoonsgegevens verwerken we van je via de TanQyou en wanneer je gebruik maakt van onze diensten:

  • Voornaam – achternaam
  • Adres
  • E-mailadres
  • Geboortedatum
  • (Mobiele) Telefoonnummer
  • Locatiegegevens
  • Kenteken van je voertuig
  • Geslacht
  • Betaal- en factuurgegevens, zoals je bankrekeningnummer
  • Beeldmateriaal (gezichtsherkenning op sommige tankstations)
  • (Openbare) gegevens ten behoeve van de kredietwaardigheidscheck
  • (Openbare) gegevens ten behoeve van voorkoming fraude
  • IP-adres
  • (Indien van toepassing) Bedrijfsnaam + KvK nummer + BTW Nummer

4. Persoonsgegevens delen met derden

Vanzelfsprekend krijgt TanQyou ook jouw mobiliteitsgegevens terug van MoveYou, bijvoorbeeld om je te kunnen attenderen op een bandenwissel of een naderende APK-beurt. Jouw gegevens worden verder met niemand anders gedeeld dan met TanQyou en zoals in 2.11 beschreven met de Rijksuniversiteit Groningen.

5. Bewaartermijnen

Wist je dat al jouw gegevens worden bewaard en verwerkt binnen de veilige grenzen van de EU? Zo lang je een account hebt bij MoveYou worden jouw persoonsgegevens gebruikt. Je kunt zelf je account verwijderen. De meeste gegevens worden dan automatisch verwijderd. Toch moeten we enkele gegevens nog 7 jaar bewaren vanwege wettelijke fiscale bewaarverplichtingen. Wees je er van bewust dat het verwijderen van de app niet hetzelfde is als het verwijderen van je account. Dat vergt dus nog een extra handeling, die je kunt verrichten in de app of op onze website. Daar kun je eveneens alle individuele gegevensstromen beheren. 

Na verwijdering van je account worden sommige gegevens wel geanonimiseerd om vervolgens te gebruiken voor het analyseren van de statistieken.

6. Jouw rechten

Eerlijk is eerlijk, concurrentie ligt op de loer en daarom kunnen we onze modus operandi niet volledig prijsgeven en hier van A tot Z uiteenzetten. Toch doen we onze uiterste best om je zo volledig mogelijk te informeren en zo transparant mogelijk te zijn over hoe wij met je gegevens omgaan. Het gaat immers wel om jouw gegevens. 

Je hebt het recht om jouw persoonsgegevens bij het mobiliteitsplatform MoveYou waar TanQyou gebruik van maakt in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele gegeven toestemming in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door MoveYou én heb je recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dit betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die we van jou hebben verwerkt, digitaal naar jou, of een door jou gevolmachtigde organisatie te sturen. 

Wil jij van één van deze rechten gebruik maken? Dat kan door een e-mail te sturen naar customerservice@moveyou.com te sturen, omschrijf daarbij zo goed mogelijk van welk recht jij gebruik wilt maken en om welke gegevens het gaat. MoveYou is graag bereid om jou te voorzien in het nastreven van jouw rechten.

Wees je ervan bewust dat het platform draait om data en het volgen van jouw reis. Vind je dat geen prettig idee? Dan kun je beter geen gebruik maken van het platform of je account simpelweg verwijderen. Je kunt namelijk geen gebruik maken van onze diensten zonder data met ons te delen. 

MoveYou heeft een Functionaris voor Gegevensbescherming die er op toe ziet dat wij ons aan de wet- en regelgeving op het gebied van privacy houden. Heb jij een vraag specifiek voor de Functionaris voor Gegevensbescherming? Dan kun je contact opnemen via fg@moveyou.nl 

Wanneer jij ervan overtuigd bent dat MoveYou op een wijze persoonsgegevens van jou heeft verwerkt die in strijd is met de privacywetgeving, dan kun je een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens via: Klacht melden bij de AP | Autoriteit Persoonsgegevens. Tip van ons: ga eerst in gesprek met onze Functionaris voor Gegevensbescherming. Dat zal de Autoriteit Persoonsgegevens je namelijk ook eerst verzoeken voordat zij je klacht in behandeling nemen. 

7. Cookie erbij?

Om ervoor te zorgen dat onze website goed werkt en je optimaal gebruik kunt maken van MoveYou account gebruiken we cookies. Meer informatie over cookies vind je hier.

text-center
Dashboard L
Dashboard R

Deelnemen aan de mobiliteit van de toekomst?