Waar kun je nog Euro 102 tanken?

Geplaatst op

euro-102

Verdwijnt de racebrandstof Euro 102? Vanwege een wetswijziging kiezen verschillende tankstationformules ervoor om geen Euro 102* meer aan te bieden, maar daar doen we bij TanQyou niet aan! Bij ons kun je op een grote selectie stations (zie lijst onderaan) nog gewoon Euro 102 tanken. 

*Euro 102, is Euro 100+. Deze brandstof is vooral onder auto-eigenaren van oldtimers en sportauto’s geliefd omdat er geen ethanol in zit.


Waarom bieden sommige tankstations geen Euro 102 meer aan?

Vorig jaar hebben automobilisten al kennis gemaakt met nieuwe benamingen voor de brandstoffen aan de pomp. Zo hangt er aan de nosel van de Euro 95 een embleem van E5 en aan die van de diesel B7. Een wetswijziging van dit jaar geeft aan dat er verplicht E10 op de tankstations aanwezig moet zijn. Verschillende tankstationformules bieden daarom geen Euro 102 meer aan, vanwege beperkte opslagruimte onder de grond. Bij TanQyou blijft Euro 102 gewoon beschikbaar!

Euro 102 tanken bij TanQyou

De tankstations waar jij als oldtimerliefhebber of eigenaar van een sportauto komt te tanken voor Euro 102 blijft ook Euro 102 aanbieden. Op de volgende TanQyou tankstations kun je Euro 102 tanken:

TanQyou Franeker (De Wieken 2)
TanQyou Sint Annaparochie (Stadhoudersweg 30)
TanQyou Leeuwarden (Nijlânsdyk 4)
TanQyou Hommerts (Jeltewei 1)
TanQyou Grijpskerk (lageweg 8)
TanQyou Schoonebeek (Europaweg 153)
TanQyou Ommen (Brink 58)
TanQyou Dalfsen (Hessenweg 23C)
TanQyou Putten (Stationsstraat 44)
TanQyou Bergen op Zoom (Gagelboslaan 161)
TanQyou Heerlen (Voskuilenweg 125)
TanQyou Landgraaf (Brunsummerweg 136)
TanQyou Westergeest (Simmerwei 2)
TanQyou Schoonhoven (De Diamant 20)
TanQyou Burgum (Florynwei 5)
TanQyou Elspeet (Uddelerweg 11)
TanQyou Schinnen (Nagelbeek 7)
TanQyou Parrega (Trekweg 4a)

 

 

Voor welke auto is Euro 102 geschikt?

Euro 100+, eerder Euro 102, is een brandstof met een hoger octaangetal en bevat geen ethanol. Omdat er geen ethanol in zit is Euro 102 super geschikt voor motoren en oldtimers. Door het verhoogde octaangetal is de brandstof kloptvaster en kan een motor sneller ontsteken. 

Daarnaast zal door onze racebrandstof minder roetvorming ontstaan in de verbrandingskamers en aanslag in de injectoren zal na verloop van tijd verdwijnen. Dit zorgt voor iets meer vermogen (1 tot 3 PK meer) en een schonere motor. Ook zal je auto een stukje zuiniger rijden.

Euro 102 is vooral geschikt voor oldtimers, sportauto’s en auto’s met turbo. Lees hier alles over de voordelen van Euro 100+.

Race jij binnenkort ook bij één van onze tankstations langs voor Euro 102 Racing Power? 


Mis niks en registreer je als TanQyou-member!

Registreren