Het verdwijnen van 102 brandstof

Geplaatst op

oldtimers

Het verdwijnen van 102 brandstof

Door de verplichte levering van E10 brandstof (Euro 95), zijn veel aanbieders van euro 98 en 102 octaan brandstof gestopt met de verkoop van deze ‘oldtimer’ brandstof. Er is vaak simpelweg niet genoeg plek meer onder de grond voor de verschillende brandstoffen. Inmiddels bieden we bij TanQyou geen Euro 102 brandstof meer aan, maar zie je de naam 100+ benzine op de pomp staan. Het verschil tussen Euro 102 en Euro 100+ brandstof is nihil te noemen. Zo is 100+, net als 102, een hoog octaan brandstof zonder ethanol. Het octaangetal van 102 kon door nieuwe wet- en regelgeving niet meer gegarandeerd worden, vandaar dat we de naam hebben aangepast naar 100+. Wel zo eerlijk!

Waarom zou je 100+ brandstof tanken?

Eigenaren van oldtimers, sportauto’s en motoren gaan anno 2023 vaak op zoek naar 100+ brandstof voor hun voertuig en deze vinden ze bij TanQyou! Maar waarom zou je nou specifiek deze brandstof tanken? 100+ brandstof bevat geen ethanol en heeft een hoog octaangehalte dat leidt tot een efficiëntere verbranding en meer vermogen. Hiernaast zal er door de racebrandstof minder roetvorming ontstaan in de verbrandingskamers van het voertuig en zal de aanslag in de injectoren na verloop van tijd verdwijnen. Dit zorgt onder andere voor een schonere motor en zal je auto een stukje zuiniger rijden.

Voor wie is 100+ brandstof?

In het serviceboekje van jouw auto staat, als het goed is, aangegeven welk minimum octaangetal gewenst is voor jouw auto. Wanneer je benzine tankt met een te laag octaangetal krijg je te maken met een pingelende motor, wat uiteindelijk kan leiden tot grote motorschade. Een brandstof met een té hoog octaangetal tanken is niet mogelijk.

100+ brandstof tank je bij TanQyou

Hoewel de 100+ brandstof bij de meeste tankstations niet te verkrijgen is, kun je de oldtimer brandstof wel bij de volgende TanQyou locaties vinden:

TanQyou Franeker (De Wieken 2)
TanQyou Sint Annaparochie (Stadhoudersweg 30)
TanQyou Leeuwarden (Nijlânsdyk 4)
TanQyou Hommerts (Jeltewei 1)
TanQyou Grijpskerk (lageweg 8)
TanQyou Schoonebeek (Europaweg 153)
TanQyou Ommen (Brink 58)
TanQyou Dalfsen (Hessenweg 23C)
TanQyou Putten (Stationsstraat 44)
TanQyou Bergen op Zoom (Gagelboslaan 161)
TanQyou Heerlen (Voskuilenweg 125)
TanQyou Landgraaf (Brunsummerweg 136)
TanQyou Westergeest (Simmerwei 2)
TanQyou Burgum (florynwei 5)
TanQyou Schoonhoven (De Diamant 20)
TanQyou Elspeet (Uddelerweg 11)
TanQyou Parrega (Trekweg 4a)
TanQyou Schinnen (Nagelbeek 7)