Welke benzine moet ik tanken voor mijn scooter?

Geplaatst op

Scooter

Het kiezen van de juiste benzine voor je scooter is belangrijk voor de prestaties en onderhoud van je scooter, omdat de keuze van de benzine hier invloed op kan hebben. Met de keuze tussen E10 benzine en E5 benzine is het daarom belangrijk om goed geïnformeerd te zijn wat het verschil is, en te begrijpen welke impact ze hebben op jouw scooter. In deze blog adviseren we welke soort benzine het beste is voor jouw scooter.

Wat is E10 benzine?

E10 benzine is een brandstof die tot 10% bio-ethanol bevat. E10 is een stap naar een milieuvriendelijkere toekomst, aangezien bio-ethanol wordt geproduceerd uit hernieuwbare bronnen, wat bijdraagt aan de vermindering van de CO2-uitstoot. Maar de hogere concentratie ethanol in E10 kan problemen veroorzaken voor sommige scooters, vooral oudere modellen. Ethanol kan namelijk rubber en kunststof aantasten.

Wat is E5 benzine?

E5 benzine, met maximaal 5% ethanol, is de veiligere keuze voor de meeste scooters. Deze brandstof, is geschikt voor alle scooters en veroorzaakt minder vaak problemen in vergelijking met E10. De lagere concentratie ethanol in E5 vermindert het risico op corrosie en slijtage van onderdelen in de motor.

Wat voor gevolgen heeft het als ik E10 tank in mijn scooter?

Als je E10 tankt in een scooter die niet geschikt is voor deze brandstof, kan dit negatieve gevolgen hebben. Ethanol heeft de neiging om vocht aan te trekken, wat kan leiden tot roestvorming in metalen onderdelen. Het kan ook rubberen en kunststof onderdelen, zoals slangen en keerringen, aantasten, waardoor lekkages en storingen kunnen ontstaan. Bovendien veroudert E10 sneller dan E5, waardoor de kans op verstopte sproeiers en brandstofsystemen toeneemt, vooral als de scooter voor langere tijd niet wordt gebruikt.

Wat is de beste brandstof voor mijn scooter?

Gezien de problemen die E10 kan veroorzaken, wordt E5 benzine sterk aanbevolen voor de meeste scooters. Bij onze tankstations herken je dit als E5. Dit is duurder dan de E10 variant, maar door E5 te tanken verklein je de kans op technische mankementen. Uiteindelijk leidt dit op de langere termijn tot lagere onderhoudskosten.

Waar kan ik E5 en E10 benzine tanken?

TanQyou, met meer dan 500 tankstations verspreid over Nederland, biedt zowel E5 als E10 benzine aan. Hierdoor vind je altijd een TanQyou tankstation bij jou in de buurt. Wij streven ernaar om brandstof aan te bieden van hoge kwaliteit wat zorgt voor minder onderhoud en een langere levensduur van je scooter.

 

Ben je ondernemer en wil je alle tankbeurten op één factuur? Vraag een tankpas aan en profiteer van hoge kortingen!