Geplaatst op 12 november, 2019

Een parkeer app scheelt een hoop frustratie en maakt het parkeren een stuk fijner. Maar hoe werkt het parkeren met een parkeer app eigenlijk? Wij vertellen het!

Hoe controleert de parkeerwachter of ik betaald heb voor de parkeerplaats?

Tegenwoordig kijkt de parkeerwachter niet alleen naar het witte parkeerbonnetje op het dashboard van het voertuig. De parkeerwachter scant namelijk ook het kenteken om te controleren of er betaald is voor de parkeerplaats.

Kenteken scannen

De parkeerwachter is namelijk in het bezit van moderne scanapparatuur en kan hiermee vaststellen of een parkeeractie is aangemeld (via TanQyou Park). De gescande gegevens worden vergeleken met de data in het Nationaal Parkeer Register van het RDW. Heb je dus met TanQyou Park geparkeerd dan ziet de parkeerwachter dit ook in zijn systeem.

Parkeergegevens

De parkeerwachter kijkt onder andere of er betaald is voor de parkeerplaats en naar de maximale toegestane parkeerduur van de parkeerzone.

Het kost jou niet alleen minder tijd en moeite om je auto te parkeren, ook de parkeerwachter heeft het makkelijker om te controleren of er betaald is voor de parkeerplaats.

Mobiel parkeren met je smartphone

Bijna iedereen heeft vandaag de dag wel een smartphone en dan is het uiteraard handig en efficiënt dat je deze voor je dagelijkse handelingen kunt inzetten. Zo ook voor aanmelden en betalen van je parkeeractie.

Heb je wel eens teveel betaald voor het parkeren? Dat je het zekere voor het onzekere neemt en voor twee uur betaalt en uiteindelijk, maar voor één uur hebt geparkeerd. Dit is verleden tijd met een parkeer app.

Het voordeel van mobiel parkeren is dat je per minuut betaalt en dus nooit meer betaalt dan je parkeertijd. Daarnaast hoef je ook niet snel naar de parkeerautomaat te rennen om je parkeertijd te verlengen en een nieuw bonnetje te halen. Met de parkeer app van TanQyou start je de parkeeractie nadat je de auto hebt geparkeerd en stop je deze zodra je de auto weer in stapt.

Hoe start ik een parkeeractie met TanQyou Park?

Een parkeertransactie kan heel eenvoudig gestart worden via de TanQyou Park App.  Als je de app opent, wordt automatisch de parkeerzone gedetecteerd waar je op dat moment staat. Indien de parkeerzone niet wordt herkend of je staat niet meer bij je auto kun je parkeerzone zoeken. Als de juiste parkeerzone gevonden of gekozen is, kun je de parkeeractie starten door op de groene ‘start’ knop te drukken.

Wil je de parkeertransactie stoppen? Dat doe je door op de rode ‘stop’-knop te drukken.

Ook mobiel parkeren proberen?

Wil je goedkoop parkeren in Nederland? Met behulp van de TanQyou Park app, kun je nu door heel Nederland tegen een laag tarief parkeren!

Download TanQyou Park in de App Store

Download TanQyou Park in de Google Play Store

Maak je voor het eerst gebruik van de TanQyou Park app? Lees dan de uitleg van de app hier.

Cookies

Bewerk uw toestemmingsinstellingen of bekijk het privacybeleid.

Privacy policy | Sluiten
Opties
WhatsApp Chat