Nieuwe subsidieregeling Waterstof

Geplaatst op

Goed nieuws voor ondernemend Nederland: In 2024 trekt de overheid €125 miljoen uit om ondernemers de overstap naar waterstof te laten maken. Hiervoor wordt de subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit (SWIM) beschikbaar gesteld. Deze subsidieregeling zal naar verwachting in juni 2024 kunnen worden aangevraagd, zal tot 2028 doorlopen en het aanvraagmoment keert jaarlijks terug. 

Een aanvraag voor de SWIM subsidieregeling moet bestaan uit één tankstation en voldoende voertuigen om het waterstof tanken rendabel te maken voor het tankstation.

Unieke kans voor ondernemers

De subsidieregeling biedt ondernemers de unieke kans om te investeren in waterstofvoertuigen. Zowel bestelbussen als vrachtwagens komen in aanmerking voor de regeling. Het voertuig dient binnen 3 jaar na aanvraag in gebruik te worden genomen.

Wat kan er aangevraagd worden?

  • 80% van de meerprijs t.o.v. een vergelijkbaar fossiel aangedreven vrachtwagen of bestelbus
  • € 50.000 tot € 300.000 per voertuig (afhankelijk van het type)
  • Zowel voertuigen met een waterstof brandstofcel als met een waterstofverbrandingsmotor komen in aanmerking

TanQyou en waterstof

TanQyou heeft een sterke missie om energie en mobiliteit dichter bij elkaar te brengen en gelooft in de kracht en het belang van duurzame mobiliteit. Door middel van mobiliteitshubs en innovatieve diensten wil TanQyou een positieve impact hebben op de mobiliteitservaring van gebruikers en bijdragen aan een duurzamere samenleving.

Op ons nieuwe transferium in Marsum (Friesland), dat gaat opereren in samenwerking met verschillende mobiliteitshubs in omliggende dorpen, zijn wij voornemens waterstof als duurzame optie te gaan aanbieden. Om dit te kunnen realiseren willen we samenwerken met ondernemers, zo gaan we samen voor duurzame mobiliteit. 

Heb jij interesse in een waterstofvoertuig of wil je meer weten? We nodigen je graag uit en houden je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de subsidieregeling en natuurlijk onze plannen! 

Neem vrijblijvend contact op met Justin of Remco via zakelijk@tanqyou.com