Op vakantie met een elektrische auto; Zo ga je voorbereid de weg op

Geplaatst op

elektrische auto

Een autovakantie met een elektrische auto binnen Europa? Natuurlijk kan dat, maar daarvoor moet je wel de nodige voorbereidingen treffen. Het is namelijk niet zo dat er overal in Europa zoveel elektrische laadpalen zijn als in Nederland. Daarom doe je er goed aan om je voor te bereiden, voordat je met een lege accu staat. Om je daarbij te helpen hebben wij wat tips voor je, zodat je onbezorgd op reis kan gaan. 

Hoe vind ik een geschikte laadpaal


Ga je op vakantie naar het zuiden van Frankrijk, één van de Italiaanse meren of naar de Spaanse zon? Een geschikte laadpaal vinden kan vooral in het zuiden van Europa een flinke uitdaging zijn. Gelukkig zijn er verschillende apps beschikbaar, waar je onderweg laadpalen kan vinden. 

Reserveer een laadpaal bij je vakantiebestemming


Wanneer je een vakantie boekt bij een hotel of andere accommodatie, dan is er soms de mogelijkheid om online te bekijken of er ook een laadpaal aanwezig is. Het is verstandig deze van te voren te reserveren in verband met de vakantiedrukte. 

Wat voor laadkabel heb ik nodig


In de meeste gevallen kun je met je laadkabel (type 2) overal terecht in Europa. Ben je te ver doorgereden zonder een laadpaal te vinden? Dan kun je met een 220v stekker ook de auto in een regulier stopcontact opladen. Wij adviseren wel altijd even te overleggen of laden op locatie gewenst is, dit omdat een elektrische auto opladen op een regulier stopcontact erg veel stroom neemt.

Wat zijn de kosten voor het laden in het buitenland


Let op voor laadpalen die kosten per minuut hanteren! In het buitenland is opladen vaak duurder dan in Nederland, een laadpaal beheerder is vrij om een eigen tarief te bepalen en deze tarieven kunnen soms erg hoog zijn. Om een goed overzicht te hebben is het handig om een laadpas aan te vragen, zodat je van te voren precies weet hoeveel je aan het eind van de vakantie moet afrekenen.

Welke laadpas heb ik nodig voor het buitenland


Wij hebben een vergelijking gemaakt van de meest gebruikte laadpassen in Nederland. Daarbij hebben wij rekening gehouden met de kosten van het abonnement en de laadpas, maar ook met de dekking binnen Nederland en Europa. Zo heb je in één keer een compleet overzicht, daardoor bespaar je tijd en heb je meer tijd over om je koffers in te pakken. Wij wensen je een fijne vakantie!