Hoe vies is een parkeerautomaat?

Geplaatst op

Hoe vies is een parkeerautomaat

Parkeerautomaten zijn één van de vele gebruiksvoorwerpen waar bacteriën in groten getale aanwezig zijn. De parkeerautomaat kan dan ook in één adem (met mondkapje op uiteraard) genoemd worden in het rijtje wc-bril en contant geld.

Hoe vies zo’n parkeerautomaat dan daadwerkelijk is, zie je duidelijk op onderstaande foto's. Durf jij nu nog op de groene knop van de parkeerautomaat te drukken?

Hoe vies is een parkeerautomaat  Vieze parkeerautomaat

Hoe kan je dan toch parkeren, zonder zo’n vieze parkeerautomaat aan te hoeven raken? Parkeren met TanQyou Park, natuurlijk!

Download TanQyou Park:

 

Parkeerautomaat is een bron van bacteriën

Een rij bij de parkeerautomaat is geen uitzondering, dus te bedenken dat naast de mensen in de rij er nog honderden automobilisten per week zijn die een parkeerkaartje uit die parkeerautomaat halen. Brrr.. de gedachte alleen al!

Onderzoek wijst uit dat 40% van de geteste parkeermeters een hoge besmettingsgraad heeft (Kimberly-Clark Professional, USA, 2011). De besmettingsgraad wordt berekend aan de hand van het niveau van de aanwezigheid van de stof Adenosinetrifosfaat.
Adeno...watte? Adenosinetrifosfaat is een stofje, ook wel ATP genoemd, wat aanwezig is in alle dierlijke, plantaardige, bacteriële, gist- en schimmelcellen. Gebruiksvoorwerpen met een ATP-waarde van 300 of hoger wordt geacht een hoog risico op ziekteoverdracht te hebben. Parkeerautomaten blijken dus een hoge ATP-waarde te hebben. Getsie!

Ook het stoplichtknopje bij een oversteekplaats (35%) en de rails van een roltrap (43%)scoren hoog qua niveau van besmettingsgraad.

Hoge besmettingsgraad gemeten bij stoplichtknopjes parkeermeters en roltrappen

Hygiënisch parkeren met onze parkeer app

De parkeerautomaat is een grote bron van bacteriën. Uit hygiënisch oogpunt is het dan ook verstandig om fysiek contact met parkeermeters te vermijden gebruik te maken van onze parkeer app TanQyou Park.

Met onze app kun je naast eenvoudig, voordelig en snel mobiel parkeren, dus ook hygiënisch parkeren. Die vieze parkeerautomaat kun je dan vermijden!

TanQyou parkeren app

De goedkoopste parkeer app van Nederland

  • Gratis downloaden
  • Parkeren tegen het laagste tarief
  • Te gebruiken in 100+ gemeentes
  • Makkelijk in gebruik
  • Geen registratiekosten
  • Gratis kentekens toevoegen

 

PS. Vergeet ook niet jouw telefoon meerdere malen per dag even af te nemen. Zo voorkom je ook dat hier bacteriën op blijven kleven!