Tegenslag na tegenslag, maar met frisse moed ervoor

Geplaatst op

Willem-Gelissen

Willem Gelissen en zijn vrouw Margret van de zaak Gelissen Tweewielers en tabaksspeciaalzaak hebben zware jaren achter de rug. Van keelkanker bij Margret tot de brand die hun appartement volledig verwoestte. Ondanks deze tegenslagen en de huidige Corona crisis gaan zij er nu weer met frisse moed tegenaan.

In 2005 kregen Willem en Margret groen licht voor de koop van hun huidige pand in Schoonebeek. Met drie grote vrachtwagens vol privé spullen én fietsen verhuisden ze samen vanuit Susteren, Limburg, richting het Noorden. Klaar om uit te breiden, want de fietsenwinkel van Willem en Margret in Limburg werd te klein voor het steeds groter wordende assortiment. De fietsenzaak in Limburg is toen overgenomen door de middelste broer van Willem.

Moeilijke periode
De afgelopen jaren hebben Willen en Margret keihard gewerkt. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat was hij in de weer om de fietsenwinkel en de shop draaiende te houden. Toen bij Margret keelkanker werd geconstateerd stond hun wereld op zijn kop. Samen gingen ze door een moeilijke periode. Na een reeks ingrijpen werd Margret dan eindelijk schoon verklaard en zou ook voor hen de zon weer gaan schijnen. Niets bleek minder waar toen de volgende klappen kwamen. De ouders van Willem kwamen kort na elkaar te overlijden en het jaar daarop brandde het appartement van Willem en Margret volledig af, hierbij kwamen de twee honden van de familie om het leven. De benedenverdieping met daar de fietsenzaak liep daarbij een hoop schade op. De familie Gelissen staat in het dorp bekend als een hartverwarmende familie en de inwoners van het dorp kwamen daarom ook meteen in actie. Met elkaar hebben zij een inzamelingsactie gehouden om een extraatje te kunnen bieden aan de familie én schonken zij een nieuw hondje aan de familie.
 

Willem en Margret


Impact van het Corona virus
Alle tegenslagen in combinatie met het harde werken begon Willem op te breken en hij besloot dan ook een stapje terug te nemen. Afgelopen jaar heeft de weg naar zijn zaak er zo’n 11 weken uit gelegen, en dat kostte hem klanten. Ook het aantal tankende klanten bij het tankstation van TanQyou, gelegen op het terrein van Gelissen, nam zichtbaar af. Nu de weg er net weer in ligt, staat de Corona crisis voor de deur. In de week van Pasen zag Willem desondanks toch een lichte stijging van het aantal fietsverkopen. Mede door het mooie weer en het feit dat mensen er toch even uit willen. Het doet de familie goed dat mensen in deze periode toch nog een bezoekje brengen aan de winkel. Elke klant wordt dan ook op handen en voeten gedragen, omdat zij ervoor zorgen dat de zaak open kan blijven.

De toekomst ziet Willem voorzichtig zonnig tegemoet. De uitbreiding van de fietsenwinkel moet eind mei klaar zijn, en Willem kijkt er naar uit om zijn fietsen dan weer mooi uit te stallen, klaar voor het zomerseizoen.