Parkeer app Dokkum

Download de TanQyou Park app en zorg ervoor dat je nooit meer teveel parkeergeld betaalt.

Dokkum

Parkeren in de gemeente Noardeast-Fryslân

Dokkum is de hoofdstad van gemeente Noardeast-Fryslân in de provincie Friesland. De provincie is daarnaast ook bekend om het dorp Holwerd, hier kan men de overtocht maken naar Ameland. 

Zakelijk parkeren in Dokkum? Lees er hier meer over!

Dokkum is een stad in de Nederlandse gemeente Noardeast-Fryslân (voorheen Dongeradeel). Als je een historische stad wilt beleven, dan is Dokkum echt een bestemming voor jou. Op zijn Fries “smuk”; mooi, verzorgd, gezellig en niet te groot. De bolwerken, de Admiraliteit, de grachten met haar prachtige panden, de Bonifatiuskapel, de IJsfontein, het hotel dat in 1584 haar eerste gasten ontving en de gezelligheid van de winkelstraatjes, terrasjes en bierbrouwerijen. Met als extra de prachtige en diverse omgeving van wad (noorden van Dokkum) en de wouden (zuiden van Dokkum). Met recht Land in Friesland dus!

De stad is de vijfde winkelstad van Friesland. Uiteraard kan een bezoek aan één van de terrasjes aan de stadsgrachten of stadstuin niet ontbreken!

Het stratenplan van de Historische binnenstad van Dokkum komt nog steeds volledig overeen met de Blaeu kaart uit 1649. Het is dan ook een aanrader om een wandeling door Dokkum te maken en de vele nauwe straatje en steegjes zelf te ontdekken met vele verrassende historische gebouwen.


Parkeerbeleid in DokkumParkeren-TanQyou

Betaald parkeren in de gemeente Noardeast-Fryslân is alleen nodig in de binnenstad van Dokkum. Dokkum heeft in en om het centrum diverse parkeergelegenheden. In het centrum is parkeren iedere dag tot 11 uur gratis. Alle parkeergelegenheden zijn op korte afstand lopen van het centrum.

Je kunt in Dokkum op verschillende locaties in de binnenstad een hele dag je auto tegen betaling parkeren. Van maandag tot en met zaterdag, van 11.00 uur 18.00 uur (vrijdag tot 21.00) is het betaald parkeren.
 

Nu ook goedkoop zakelijk parkeren met de TanQyou Park App in Dokkum

De TanQyou Park app is ook te gebruiken in Dokkum. Download de app en maak gebruik van de goedkoopste parkeer app van Nederland. Ook als je goedkoop zakelijk wilt parkeren kun je terecht in Dokkum. Met zakelijk parkeren heb je geen gedoe meer met parkeerbonnetjes en heb je altijd een duidelijk declaratieoverzicht. Parkeren in een andere stad of gemeente? Bekijk ons parkeeroverzicht!