Terugblik op 2018

Geplaatst op

terugblik-2018

Terugblik op 2018


Geplaatst op 27 december, 2018
Namens TanQyou willen wij jou bedanken! Afgelopen jaar heb jij meegeholpen aan onze groei. Dankzij jouw hulp hebben wij ontzettend gave nieuwe functies kunnen uitbrengen, waaronder onze parkeer app. Zonder jouw hulp en feedback was dit niet mogelijk geweest.

TanQyou heeft het afgelopen jaar niet stilgezeten. Dit jaar zijn er maar liefst 14 nieuwe tankstations bijgekomen. TanQyou groeit, en niet zo’n beetje ook. ‘Modern tanken’, zo beschrijft de media ons concept, en dat is zeker het geval!

TanQyou 2.0


Daarnaast heb je het afgelopen jaar een aantal veranderingen waar kunnen nemen. Zo is er bijvoorbeeld een compleet nieuw ontwerp gekomen voor onze tankstations. Begin 2018 stonden de eerste schetsen op papier, en in oktober 2018 stond deze geweldige creatie er daadwerkelijk.

tankstation


TanQyou Putten (10-11-2018)

Afgelopen jaar hebben wij diverse tankstations officieel geopend, zo opende wij tankstations in Landgraaf, Grijpskerk, Heerlen, Dalfsen, Sint Annaparochie en Putten. Het was een hele klus om alles werkend te krijgen, maar het resultaat mag er dan ook zijn. Rijen auto’s stonden te wachten om als eerst te mogen gaan tanken. Ons promotieteam had het er maar druk mee, en dienden in sommige plaatsen bijna als verkeersbegeleiders.

De periodieke prijzenpot


Iedere maand verloten wij prijzen op de pomp. Graag willen wij alle bedrijven die deze prijzen beschikbaar stellen voor onze klanten ontzettend bedanken. Ook de klanten die allen fanatiek aan het tanken zijn, om zo meer kans te maken op een prijs, willen wij ontzettend bedanken. Hoe vaker je tankt, hoe groter de kans is dat je een prijs wint. Iedere liter telt namelijk als lot voor onze periodieke prijzenpot.

In het jaar 2018, hebben wij meer dan 300 prijzen verloot. Deze prijzen varieerden van bosjes bloemen, smart tv’s, reischeque’s tot 18 kilo kaas. In 2019 gaan wij hier natuurlijk gewoon mee verder en gaan we nog veel meer klanten blij maken met leuke prijzen.

 

Ons mobiliteitsplatform


Naast het uitbreiden van tankstations hadden wij ook het doel om ons digitale platform flink uit te breiden. Te beginnen met een eigen parkeer app, TanQyou Park,  welke afgelopen mei in de AppStore en PlayStore verscheen. Met inmiddels meer dan 10.000 gebruikers en een aantal feedback rondes verder kunnen wij stellen dat ons digitale platform hiermee een flinke stap vooruit is gegaan. We hebben ervoor gezorgd dat al onze systemen goed met elkaar samenwerken. Klanten met een My TanQyou account kunnen dus met dezelfde inloggegevens inloggen in de parkeer app. En alle parkeertransacties komen tevens in het My TanQyou account te staan. En nu we het toch hebben over de app, heb jij  TanQyou Park al gedownload? Zo niet, word dan ‘s heel snel lid van onze parkeer-familie 😉

3 en 4 augustus waren wij aanwezig bij de Tall Ship Races in Harlingen. Hierbij kregen een aantal bezoekers de kans om mee te varen op een Performance RIB speedboot met meer dan 1200pk’s! ‘Het was een geweldige ervaring’, aldus Pieter Luinstra. ‘Leuk dat een tankstation dit soort acties doet. Dat zie je niet vaak!’.


In de media


TanQyou verscheen het afgelopen jaar groots in het nieuws. Jan-Harmen Akkerman, eigenaar en directeur van TanQyou, werd afgelopen jaar uitgeroepen tot beste jonge ondernemer van het noorden. Een geweldige prestatie, waar wij van TanQyou dan zeer trots op zijn. TanQyou werd dit jaar vaker dan 50 keer vermeld in de media waarvan de meest grappige vermelding, de vermelding op Dumpert was! Er zijn voor de lancering van onze parkeer app een aantal video’s gemaakt met een acteur in een handhaving uniform. In deze video’s overkomt de parkeerwachter altijd wat grappigs. Tot onze verbazing verscheen er opeens een fragment uit de commercial op Dumpert. Het filmpje kun je HIER bekijken. Inmiddels heeft de video alweer meer dan 300.000 weergaven. Ja, onze parkeerwachter ‘cake’ hem recht in de ogen.

Even wat cijfers


Dit jaar zijn er in totaal maar liefst 75.000 geregistreerde My TanQyou members. Een flink aantal, wat komende jaren alleen maar verder gaat groeien. Bedrijven zitten niet stil, want o wat een aanvragen krijgen wij binnen voor een zakelijke tankpas. Dag in, dag uit, staat onze machine te draaien om voor ieder bedrijf een werkend tankpasje te krijgen. In het afgelopen jaar zijn er maar liefst 1700 zakelijke tankpassen aangevraagd.

Ons team


En nu komt het leukste onderwerp om over te schrijven: ons team. Ons team is afgelopen jaar verhuisd naar een nieuwe locatie in Franeker. TanQyou groeit zo hard, dat er meer werkruimte nodig was. Het paste allemaal niet meer in één ruimte, en gesplitst van elkaar werken is geen mogelijkheid. Momenteel hebben wij een ruime etage, waar het altijd reuze gezellig is. Ons koffieapparaat maakt overuren, maar zo blijven wij allen goed scherp om jouw vragen te beantwoorden.

2018 was een geweldig jaar, maar voor 2019 hebben wij nog grotere verwachtingen. Het aantal tankstations zal uiteraard door blijven groeien maar er zullen ook weer een aantal nieuwe functionaliteiten aan het My TanQyou platform toegevoegd worden. Een tipje van de sluier? Op dit moment zijn wij druk bezig met onze eigen (gratis) rittenregistratie en een concept voor TanQyou deelauto’s genaamd ‘TanQyou Vroomm’. Op termijn zullen deze auto’s in heel Nederland rond gaan rijden en in 2019 start de pilotfase. Bedankt voor je deelname aan onze gezamenlijke reis naar het grootste mobiliteitsplatform van Europa!