EV-Laden

EV-Laden van TanQyou geeft je alle gemak bij het elektrisch laden van jouw auto. Krijg de kosten vooraf inzichtelijk weergegeven en betaal nooit meer te veel voor jouw laadactie. Eenvoudig en voor het scherpste tarief jouw elektrisch voertuig laden doe je nu ook met TanQyou!

Op dit moment bevinden we ons nog in de pilotfase. Wil je ook onze EV-dienst testen?

TanQyou Charge

EV laden

Openbare laadpalen

Openbare laadpalen zie je tegenwoordig op steeds meer plekken. Op straat, bij kantoren en in parkeergarages bijvoorbeeld. Dit zijn 'gewone' laadpalen, waar je laad met normaal vermogen. Het aantal openbare laadpalen groeit enorm. Waar er in 2018 nog 37.000 waren, zijn er inmiddels ruim 80.000 openbare laadpunten. Je hoeft in Nederland dus nooit ver te rijden om je auto op te kunnen laden. Het volladen van de accu duurt tussen de 6 en 12 uur. Dit hangt af van de capaciteit van je accu, het type laadkabel en het soort lader. Zo laad een 3-faselader sneller dan een 1-faselader. 

Laadpas aanvragen

EV-Laden

Laadpaal thuis

Naast openbare oplaadpunten kan je ook kiezen voor een privé laadpaal thuis. Op die manier hoef je nooit te zoeken naar een oplaadpunt en kan je je auto wanneer je hem niet gebruikt makkelijk opladen voor de deur. Een laadpaal kopen voor thuis kan wanneer je in het bezit bent van een eigen parkeerplaats. Ev-laden thuis is goedkoper dan je auto opladen bij openbare oplaadpunten. Wel kan het kopen en laten installeren van een eigen laadpaal een flinke investering zijn. In totaal ben je hiervoor tussen de 800 en 2400 kwijt, afhankelijk van het soort lader en eventuele aanpassingen aan je meterkast. 

Laadpas aanvragen

 

 

 

Elektrisch laden

Snelladen

Derde soort laadpalen zijn snellaadpalen. Deze oplaadpunten staan meestal langs de snelweg. Voor deze oplaadpunten heb je, net als bij openbare oplaadpunten, een laadpas nodig. Voordeel van een snellaadpaal is dat je accu na 20 minuten tot 45 minuten, afhankelijk van je auto, tot 80% is opgeladen. Je auto volledig opladen bij een snellaadpaal is niet handig, aangezien het laden naarmate de accu voller raakt steeds langzamer gaat. Snelladen is wel iets duurder dan 'gewoon' laden. Daarom zijn deze laadpalen vooral interessant voor lange autoritten. 

Laadpas aanvragen

 

Betaalmethoden

Laadpas

Maak je gebruik van een openbare laadpaal, dan heb je een laadpas nodig. Wanneer je deze pas gebruikt, weet de leverancier aan wie er gefactureerd moet worden en wie de elektriciteit heeft afgenomen. Er zijn in Nederland inmiddels erg veel laadpas aanbieders. Met een deel hiervan kan je ook terecht bij laadpunten in Europa, zo ook met de TanQyou laadpas. Op onze laadpassen vergelijken pagina zie je een handig schema waarin we onze laadpas vergelijken met zes andere bekende laadpas aanbieders. Hierin is af te lezen dat je met de TanQyou laadpas naast een brede dekking in Europa ook profiteert van de laagste kosten per maand. 

Laadpas aanvragen