Welke fietsendrager heb ik nodig voor op vakantie?

Geplaatst op

Fietsendrager

fietsendrager inklapbaarHet is weer vakantie tijd. De tijd om eropuit te gaan met je auto, camper of caravan en vervolgens je fiets mee te nemen. Bent je van plan om dit jaar wat dichter bij huis te blijven? Of toch ergens verder weg in Europa. Met een Fietsendrager kan jij je fiets overal mee naartoe nemen. Je kan je racefiets, mountainbike, stadsfiets en je elektrische fiets erg gemakkelijk meenemen met behulp van een fietsendrager. Gelukkig bieden wij bij TanQyou veel fietsendragers aan in onze webshop. Maar dan moet je wel weten welke fietsendrager geschikt is voor jou. Wij bieden fietsendragers op de trekhaak, op het dak, op de achterklep en schaarfietsendrager

Fietsendrager op de trekhaak

De meeste mensen kennen die Fietsendrager op de trekhaak wel. Het is een van makkelijkste en praktische manieren om je fiets te vervoeren. Afhankelijk van het model dat je kiest kan je tussen de 2 en 4 fietsen meenemen. De meeste fietsendragers kan je ook kantelen zodat je gemakkelijk bij de achterklep kan komen waar misschien wel je bagage in ligt. Je moet wel oppassen dat je auto het gewicht aan kan. Een auto heeft namelijk een bepaalde kogeldruk. Dat is de maximale druk die mag worden uitgeoefend op de trekhaak. Heb je bijvoorbeeld 2 fietsen van 25 KG en de kogeldruk van de trekhaak is 50 KG dan is dit wettelijk niet toegestaan om je fietsen daarop te vervoeren. Het monteren van de fietsendrager op de trekhaak is niet moeilijk. Als je over een trekhaak beschikt past bijna iedere trekhaak-fietsendrager op je auto. Om de drager perfect af te stellen op de trekhaak is belangrijk dat je de kogel van je trekhaak volledig vet en verf vrij maakt, dit zorgt ervoor dat de fietsendrager goed kan vastklemmen op de kogel. Daarna kun je de fietsendrager goed afstellen zodat deze goed vastzit. Dit moet je altijd goed controleren. Als laatste steek je de stekker in de voeding, controlleer je de verlichting en zet je de witte kentekenplaat op de auto.

dak-fietsendragerFietsendrager op het dak

Heb je geen trekhaak dan is een fietsendakdrager ook een optie. Het is in het algemeen een stuk voordeliger dan een fietsendrager op de trekhaak. Je hebt echter wel Dakdrager nodig om een fietsendakdrager te monteren op het dak. Het voordeel van een dakdrager is dat je zelf kan kiezen hoeveel fietsen je vervoert. Je besteld ze namelijk per stuk. Hou er rekening mee dat de fietsen het dak van de auto op moeten en dat het moeilijker gaat met zware fietsen. het monteren van je fiets op de dakdrager gaat als volgt, je zet het voorwiel vast aan de rails en zet de rails op het dak. Daarna klem je het frame en zet je hem vast. Het gaat iets moeilijker dan met een Fietsendrager op de trekhaak maar is wel goedkoper in de aanschaf. 

Fietsendrager op de achterklep

Het voordeel van een drager op de achterklep is dat de aanschaf veel goedkoper is dan andere fietsendrager is natuurlijk handig wanneer je auto geen trekhaak heeft, Het nadeel is echter dat het veel minder laadvermogen heeft. Ze zijn alleen geschikt voor lichte fietsen zoals mountainbikes, kinderfietsen en racefietsen. 

Fietsendrager elektrische fiets

SchaarfietsendragerVoor elektrische fietsen zijn er speciale elektrische fietsendrager die je monteert op de trekhaak. Elektrische fietsen zijn namelijk erg zwaar en moeten goed bevestigd worden. Twee elektrische fietsen kunnen al snel meer dan 65 KG wegen. Houd wel rekening met je maximale kogeldruk. Deze kogeldruk vind je in het instructie boekje van je auto. 

Fietsendrager Caravan en Camper

Vroeger werden de fietsen op het dak van de auto of los in de caravan meegevoerd. Gelukkig gaat tegenwoordig de fiets een stuk makkelijker mee op een fietsendrager. Je plaatst die op de dissel of aan de achterwand van de caravan. Het vervoeren van de fietsen op een fietsendrager heeft veel voordelen: een veel lagere luchtweerstand, minder kans op beschadigingen aan je auto en geen grote tilhoogte meer om de fiets op de dakdrager van de auto te plaatsen.

Heb jij een fietsendrager nodig? Neem dan een kijkje in onze shop.

Bezoek de shop