Wat is een tankpas?

Geplaatst op

Wat is een tankpas

De voordelen van een tankpasEen tankpas of FuelCard is dé zakelijke tankpas voor zakelijke rijders. Maar wat is een tankpas precies en wat kan je er allemaal mee?

​Wat is een tankpas?

Een tankpas wordt gebruikt voor het betalen van verschillende soorten brandstof, echter kun je er ook andere auto gerelateerde producten mee betalen. Denk hierbij aan de wasstraat of producten uit een tankshop. Een tankpas wordt ook wel brandstofpas, tankcard of tankkaart genoemd. Om gebruik te maken van een tankpas moet een organisatie ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel en moet een organisatie BTW-plichtig zijn.

Voor wie is een tankpas?

In Nederland zijn aantoonbare autokosten fiscaal aftrekbaar. Een tankpas is daarom erg interessant voor stichtingen of verenigingen, ondernemers (zzp, vof, mkb) en medewerkers. Een zakelijke tankpas is voor zowel kleine als grotere bedrijven aantrekkelijk. Daarnaast kan er gemakkelijk namens een vereniging of stichting betaald worden. Ondernemers die hun auto zakelijk gebruiken kunnen de brandstofkosten en overige autokosten gemakkelijk fiscaal aftrekken. Ook is een tankpas voor werkgevers ideaal om overzicht te krijgen in de brandstofkosten per medewerker, bijkomend voordeel is ook dat een medewerker de brandstofkosten nooit meer voor hoeft te schieten. 

Tijdsbesparing

Met een tankpas krijgt een organisatie elke maand een verzamelfactuur waarop alle brandstofkosten worden gespecificeerd. Omdat wij meerdere mobiliteitsdiensten aanbieden worden al deze kosten meegenomen in de periodieke factuur. Denk hierbij aan onze wasstraat, zakelijke parkeerdienst en binnenkort ook EV-Laden. Tankbonnen zijn verleden tijd, want naast je periodieke factuur worden alle transacties digitaal opgeslagen en zijn daardoor makkelijk terug te vinden in de MyTanQyou app. Dit zorgt ervoor dat je die losse bonnetjes niet hoeft te bewaren en handmatig aan jouw boekhouding hoeft toe te voegen. Tijdsbesparing wat leidt tot kostenbesparing!

Dekking

Er bestaan merkgebonden tankpassen en universele tankpassen. Met merkgebonden tankpassen kan je enkel tanken bij tankstations van een vaste brandstofmaatschappij. Dit kan een nadeel zijn wanneer er geen tankstation in de buurt is van de desbetreffende maatschappij. Met een universele tankpas kan worden getankt bij verschillende brandstofmaatschappijen, zo kan er met de TanQyou Fuelcard niet alleen getankt worden bij alle 25 TanQyou tankstations maar bij meer dan 400 partner tankstations door heel Nederland. Dit zorgt ervoor dat er altijd een tankstation bij jou in de buurt is. 

Diensten

Een voordeel van een universele tankpas is dat er meerdere diensten mee kunnen worden betaald. Zo kan er met de TanQyou Fuelcard ook wasbeurten bij de Wash 'n Go en producten in de TanQyou Shop betaald worden. Universele tankpassen kosten vaak een bedrag per maand of een eenmalige vergoeding. Dit kan al snel oplopen tot €7,- per tankpas! Gelukkig is dit bij de TanQyou Fuelcard niet het geval, deze is geheel gratis aan te vragen én te gebruiken. Als je een TanQyou Fuelcard gebruikt worden alle transacties overzichtelijk weergegeven in ons My TanQyou platform. In dit platform krijg je ook toegang tot zakelijk parkeren, rittenregistratie en binnenkort kan er zelfs gebruik gemaakt worden van het openbaar vervoer, deelauto’s en de TanQyou Prime. Alles-in-één!

Het My TanQyou platform is ook toegankelijk voor particuliere klanten, wil je als particulier overzicht krijgen in je brandstof- en parkeertransacties? Dan is het My TanQyou platform een goede uitkomst. 

Alle voordelen van een zakelijke tankpas op een rijtje:

  • Overzicht door een maandelijkse verzamelfactuur
  • Nooit meer gedoe met losse tankbonnetjes
  • Eenvoudig BTW terugvragen

Extra voordelen met de TanQyou FuelCard: 

  • Geen aanschafkosten en gebruikskosten
  • Toegang tot het My TanQyou platform
Ik wil meer weten
over de TanQyou FuelCard