TOMP API maakt OV reizen mogelijk bij TanQyou

Geplaatst op

TanQyou OV Reizen

Sinds begin oktober zijn we binnen TanQyou een enorme stap dichter bij het realiseren van vrij reizen. Voor zowel de dagelijkse buspassagier als de incidentele treinreiziger biedt TOMP API een toegankelijke en makkelijke manier om jouw reis tot in de kleine details mogelijk te maken. Geen gedoe meer met verschillende kaartjes en abonnementen, wij regelen je gehele reis met 1 druk op de knop. Dus hoef jij alleen nog maar te denken aan die overstap van perron 1A naar 4B.

TOMP als middle man

TOMP staat voor Transport Operators and MaaS Providers, oftewel vervoerders en service providers (dat zijn wij!). TOMP is een initiatief gestart in samenwerking met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat met een missie om een algemene standaard op te zetten in de wereld van het openbaar vervoer. Met de officiële release van TOMP versie 1.0, ook wel bekend als Dragonfly, zijn de eerste stappen gezet om deze missie waar te maken. Zo kunnen alle vervoerders, van Arriva tot NS en van Connexxion tot Hermes, beter communiceren met de service providers.

TanQyou en mobility as a service

Binnen TanQyou zijn we hard aan de slag om systemen te ontwikkelen waarmee we samen met vervoerders jouw reis zo relaxed mogelijk te maken. Wij noemen dat ‘mobility as a service’. Door middel van TOMP API hebben wij de mogelijkheid om het openbaar vervoer te integreren in onze al bestaande systemen. Het enige wat je nog zal hoeven doen is aangeven waar, wanneer en hoe je wilt reizen, wij regelen daarna de rest. Zo kunnen wij er voor zorgen dat jouw dagelijkse tocht, en zelfs die reis van Leeuwarden naar je oma in Eindhoven, zo snel, plezierig en vooral ook makkelijk mogelijk zal verlopen.

TanQyou heeft sinds de lancering van de nieuwe TOMP API een speciaal team gezet op het zo snel mogelijk integreren van deze standaard. Inmiddels zijn de koppelingen met diverse vervoerders, waaronder de NS volledig TOMP compliant gemaakt. Door te werken met de sector standaarden en hierin voorop te lopen wil TanQyou niet alleen nu maar ook in de toekomst je toegang verlenen tot een zo breed mogelijk Europees mobiliteitsnetwerk

Pilot

Momenteel wordt door een groep bestaande TanQyou members in pilot verband getest met het verkrijgen van toegang tot het OV middels een my.tanqyou account. Begin volgend jaar verwachten we alle my.TanQyou gebruikers toegang te kunnen geven tot deze dienst.

OV Reizen TanQyou