Onderzoek wijst uit: vrouwen kunnen écht beter inparkeren dan mannen

Geplaatst op

onderzoek-wijst-uit-vrouwen-kunnen-beter-inparkeren-dan-mannen

Onderzoek wijst uit: vrouwen kunnen écht beter inparkeren dan mannen


Geplaatst op 8 maart, 2019
In het kader van 8 maart, nationale vrouwendag, voerde TanQyou Park een sociaal onderzoek uit. De resultaten waren verbluffend. Het spreekt niet alleen alle vooroordelen tegen, maar stelt zelfs dat vrouwen beter kunnen inparkeren dan de man.

Sinds de eerste vrouw achter het stuur zat, vlogen de vooroordelen in het rond. Vrouwen kunnen niet rijden, de achteruitkijkspiegel is niet om je make-up bij te werken, maar bovenal vrouwen kunnen niet inparkeren.

Onderzoek van ons doet echter anders blijken. Wij onderzochten het parkeergedrag van vrouwen tegenover dat van mannen. Uit de resultaten blijkt dat vrouwen beter kunnen inparkeren dan mannen. Vier op de tien vrouwen hebben wel eens schade veroorzaakt tijdens het inparkeren. Hier tegenover staat dat vijf op de tien mannen wel eens schade veroorzaakt heeft tijdens het autorijden. Maar dat was niet het meest opmerkelijke van het onderzoek. Vrouwen maken over het algemeen veel minder vaak gebruik van technologische hulpmiddelen bij het parkeren dan mannen. Van de mannen gebruikt 29% hulpmiddelen zoals een achteruitrijcamera, terwijl slechts 9% van de vrouwen gebruikt maakt van deze hulpmiddelen. Uit verder onderzoek bleek dat zowel mannen als vrouwen moeite hebben met het fileparkeren, parkeren bij het water of achteruit inparkeren.

Bekijk snel de voordelen van onze parkeer app!