Help! Er tankt een formule 1 wagen naast me

Geplaatst op

er-tankt-een-formule-1-auto-naast-me

Help! Er tankt een formule 1 wagen naast me


Geplaatst op 30 maart, 2018
Wij zijn als tankstation uiteraard gefascineerd door de formule 1 en dan vooral door Max Verstappen. Maar waarom halen zij zoveel meer power uit de auto dan jij en ik? Het eerste verschil zit hem in het aantal PK’s dat in de formule 1 motor zit. Het tweede verschil is dat formule 1 teams hun eigen brandstof maken. Naast deze twee verschillen zijn er nog vele andere manieren waardoor deze auto’s twee of misschien wel drie keer zo hard gaan.

Wij hebben onze eigen “snelle” brandstof, Euro 102. Met deze brandstof scheur je als een formule 1 bolide over de weg. Wij hebben een monteur gevraagd om onze brandstof te testen en uit te leggen wat Euro 102 precies doet:

‘’Het voordeel van Euro 102 is dat je onderin iets meer vermogen hebt, het scheelt natuurlijk geen 100 pk maar je motor loopt klopvaster. Dit komt doordat er op elke motor een pingelsensor zit, deze vervroegd je ontsteking tot vlak voor het pingelmoment’’. (Een pingelmoment herken je aan een raar geluid dat uit je motor komt, alsof er een muntje in rond stuitert) Euro 102 heeft een hoog octaangehalte en hoe hoger het octaangehalte, hoe klopvaster de brandstof. Hierdoor is je pingelmoment veel later en kan de pingelsensor de ontsteking meer vervroegen! Hierdoor loopt je motor veel mooier en ervaar je iets meer vermogen’’

Mocht je deze snelle brandstof uit willen proberen, het is alleen geschikt voor benzine motoren.