Het alternatief op de Shell tankpas

Als het gaat om laadpassen en zakelijke laadpassen zijn er veel verschillende aanbieders. Een van de bekendste is Shell. Met de Shell Recharge-laadpas kan je, net als met de TanQyou laadpas, terecht bij alle laadpunten in Nederland en een groot deel van de laadpunten in Europa. In totaal gaat het om meer dan 200.000 oplaadpunten in Europa. Zowel met de TanQyou Charge app als met de Shell Recharge app kan je kiezen voor gewone laadpalen en snellaadpalen. 

Naast deze overeenkomsten zijn er belangrijke verschillen tussen de twee aanbieders. Zo is laden via TanQyou goedkoper en is een laadpas sneller aangevraagd.  

Shell

Fuelcard

Kosten van de Shell laadpas

Shell

Bij Shell wordt er altijd een bedrag per kilowattuur (kWh) berekend. De kosten zijn €0,35 per kWh voor Shell laadpalen, €0,37 per kWh voor overige laadpalen (AC-laden) en €0,66 per kWh voor publiek snelladen (DC-laden). Naast deze kosten rekent Shell ook altijd transactiekosten van €0,35 per sessie met een maximum van €7 per maand.

TanQyou

Net als Shell werkt ook TanQyou zonder abonnementskosten. Daarnaast rekent TanQyou, in tegenstelling tot Shell, geen bedrag per kWh. Er wordt gebruik gemaakt van een flat free doorberekening, waarbij TanQyou altijd het bedrag doorberekend die ze ook moeten betalen aan de laadpaal exploitant. Hierdoor betaal je altijd de beste prijs voor elke laadtransactie.

Vraag jouw gratis TanQyou fuelcard aan

 

tankpas vergelijken

Aanvragen van de Shell laadpas

Shell

Het aanvragen van de Shell laadpas is gratis. Dit kan gedaan worden via de Shell Recharge app. Wanneer je de app op je telefoon hebt gedownload kan je een account aanmaken en de laadpas aanvragen. Vervolgens ontvang je deze binnen 5 werkdagen thuis. Hierna moet de pas via de app worden geactiveerd. Je hebt de keuze uit een pas of sleutelhanger.

TanQyou

Om een laadpas van TanQyou aan te vragen vul je een formulier op de website in. Dit duurt minder dan 1 minuut. Vervolgens meld je je aan bij het My TanQyou platform. Je pas of sleutelhanger wordt binnen 2 werkdagen thuisbezorgd. Benieuwd naar de verschillen tussen TanQyou en andere aanbieders? Wij hebben de verschillen tussen de zeven grootste laadpassen vergeleken.

 

Vraag jouw gratis TanQyou fuelcard aan