Zo gemakkelijk voorkom jij de verspreiding van het coronavirus in het verkeer

Geplaatst op

Zo voorkom jij verspreiding van het coronavirus

‘Om verspreiding van Corona te voorkomen moeten zoveel mogelijk contactmomenten worden vermeden’

luidt de duidelijke corona basisregel van het RIVM. Inmiddels zitten we in de tweede lockdown en is de berichtgeving nog niet positief. Samen krijgen wij corona onder controle, maar hoe kan jij hier gemakkelijk een bijdrage aan geven? In deze blog lees je hoe je de aanrakingen van op alledaagse dingen kunt verminderen.

Contactloos betalen is het nieuwe normaal geworden

Waar al eerder de pinpas overging naar contactloos betalen is inmiddels het houden van jouw telefoon bij de pinautomaat al genoeg. Ook is deze verschuiving al aantoonbaar in de mobiliteit. Zo zie je al enige tijd de parkeerapps waar je met één handeling met jouw telefoon parkeert. Inmiddels zijn steden als Leeuwarden al volledig van het muntgeld af en proberen zo de contactmomenten in het verkeer te verminderen. In een artikel van banken.nl vertellen zij dat de trend in heel Europa voelbaar is. In Duitsland was er een toename van 33% in contactloze betalingen het afgelopen jaar. 

Onderzoek wijst uit dat 40% van de geteste parkeerautomaten een hoge besmettingsgraad heeft 

In een uitgebreid onderzoek naar de besmettingsgraad bij publieke objecten kwam de parkeerautomaat als één van de slechtste uit de test. Het knopje bij het stoplicht, waar ook iedereen met zijn handen aan zit, kwam zelfs beter naar voren met een besmettingsgraad van 35%(Kimberly-Clark Professional, USA, 2011). Het is daarom tijd om te kijken naar een hygiënischer alternatief.

Contactloos betalen is een ideale oplossing tegen de verspreiding van COVID19

Waar jijzelf het recht in handen neemt en de verspreiding van jouw ziektekiemen minimaal maakt. Door contactloos te betalen en je transactie te starten via jouw telefoon worden de contactmomenten met publieke objecten minimaal.  Jij weet hoe vaak je je telefoon hebt aangeraakt, waar die is geweest en wanneer je ‘m hebt schoongemaakt, het is immers jouw eigendom. Met TanQyou Park start jij jouw transactie met één druk op de knop. Dé oplossing om die vieze parkeerautomaat te vermijden. 

Contactloos betalen word doorgevoerd in de mobiliteit

Wij zijn bezig met het implementeren van contactloos betalen bij al onze tankstations. Dit kan al bij onze tankstations in Bergen op Zoom, Burgum, Franeker, Hommerts, Landgraaf, Leeuwarden, Mussel, Ommen, Schoonebeek, Schoonhoven, Sint Annaparochie en Westergeest... Hierdoor tank jij ook al volgens ‘het nieuwe normaal’. Benieuwd naar alle maatregelen die wij nu al treffen? Bekijk het hier!

Contactloos betalen bij TanQyou