5 activiteiten die je tijdens deze lockdown tóch nog kan doen!

Geplaatst op

on tour

Ben jij het binnen zitten beu? En wil jij, volledig coronaproof, iets leuks doen tijdens deze lockdown? Speciaal voor jou hebben wij vijf activiteiten op een rijtje gezet die nog wél kunnen!

1. Kijk je ogen uit in het drive-thru kerstdorp Wielenpôlle!

Misschien heb je het al gehoord of ben je er al geweest, de wijk Wielenpôlle in Leeuwarden is omgetoverd tot een volwaardig kerstdorp! Met overal muziek, gezelligheid en ontelbaar kerstlichtjes vergeet je heel even dat Corona ons land in zijn greep houdt. Omdat je de hele rit veilig in de auto zit is het volledig coronaproof. Inmiddels is Wielenpôlle een ware social-media hit en staan er dagelijks rijen met auto’s om een glimp op te vangen van het levensgrote kerstdorp. 

Is de Wielenpôlle niet bij jou in de buurt?

In elke buurt is altijd wel één iemand die nét een stapje verder gaat met zijn kerstversiering. Hoewel sommige mensen moeite hebben om er naast te wonen, is het toch altijd leuk om naar te kijken! Ga op zoek naar de mooiste kerstwoningen bij jou in de buurt! 

 


Foto: Jaring Rispens


2. Ontdek Nederland vanuit de auto

Jazeker, auto rijden mag nog! Hoe leuk is het om met je gezin op roadtrip te gaan door Nederland en vanuit je auto je eigen land te ontdekken? Een oliebol bij de plaatselijke bakker, een lunch to-go bij een schattig restaurantje en vervolgens de zonsondergang bekijken vanuit een plekje op het platteland met prachtig uitzicht. Wat TanQyou betreft een zeer geslaagde activiteit!

Tripjes zijn natuurlijk het leukst om zelf uit te pluizen, maar wij hebben er al een paar, met behulp van het internet, voor je op een rijtje gezet!

Is zo’n lange route toch niks? Een DBO-tje (Doelloos Blokje Om) is dan misschien wat meer voor jou bestemd. Rondrijden en genieten van de natuur is niet slecht voor je gezondheid. Let's Go!


3. Meer van het puzzelen onderweg? Ga op autospeurtocht!

Roadtrip niet spannend genoeg? Ga op autospeurtocht! Door heel Nederland zijn speurtochten uitgelegd. Tijdens de route beantwoord je diverse vragen en speur je naar verschillende foto’s of letters om uiteindelijk de geheime code te kraken. Met deze geheime code open je de schatkist en bemachtig je een prijs! Een ontzettend leuke activiteit voor het hele gezin. 

  • Doe de schatkistenrit in combinatie met een lekkere lunch to go
  • Laat je dit weekend nog verwonderen door de verlichte boerderijen in de Noordoostpolder en los de prijsvraag op


Door al die leuke activiteiten de tank van je auto leeg? Of kon je tijdens jouw autospeurtocht de code niet kraken? Wees gerust! Bij TanQyou tank je voordelig en maak je met elke liter die je tankt kans op te gekke prijzen! Mee spelen? Meld je aan!

 

4. Kleine wasjes, grote wasjes

Staat jouw auto al een tijdje stil? Dan wordt het tijd om je gaspedaal weer eens in te trappen en je auto de liefde te geven die hij verdiend! Was je auto totdat ‘ie weer net zo straalt als dag één. Daarnaast mogen de wasstraten nog open blijven tijdens de lockdown, duss.. gaan! Voor kleine wasjes én grote wasjes kan je terecht bij onze Wash ‘n Go in Franeker of Leeuwarden, maar uiteraard ook bij een wasstraat bij jou in de buurt. 

 


5. Liever thuis blijven? Maak van je huis een kerstparadijs!

Als je niet naar een kerstparadijs toe kan, haal dan het kerstparadijs bij jou in huis! Inmiddels is het een trend om je huis nét wat meer te versieren dan de voorgaande jaren. Bestel daarom zo veel mogelijk kerstspullen en haal de kerst écht bij jou in huis. Social-media koppel Bas Smit en Nicolette van Dam gaven al een groot voorbeeld. Zij hebben hun tuin omgetoverd tot een kerstdorp met álles erop en eraan. 


Foto: Nicolette van Dam

Door al die leuke activiteiten de tank van je auto leeg? Of kon je tijdens jouw autospeurtocht de code niet kraken? Wees gerust! Bij TanQyou tank je voordelig en maak je met elke liter die je tankt kans op te gekke prijzen! Mee spelen? Meld je aan!