De 5 leukste dagjes uit met de auto Corona-proof

Geplaatst op

De leukste dagjes uit met de auto

Wil je er toch op uit? Ga met de auto op pad!

Ben je helemaal klaar met thuiszitten? Gelukkig hebben wij de 5 leukste dagjes uit met de auto verzameld. Helemaal corona-proof. Pak de auto en onze lijst erbij!

1. Autoroutes in Nederland

Met de auto kom je nog eens ergens! Ga op een mooie zonnige dag bijvoorbeeld de Elfstedentocht rijden. Tijdens de Tocht der Tochten met de auto kun je interessante Friese steden bezoeken en rijd je door diverse mooie dorpjes. Wordt de reis naar Friesland al een tocht? Dan kun je via Routeforyou.com andere mooie autoroutes kiezen, waaronder de Mergellandroute in Limburg en route langs de Vecht.

'Wat ontstond al een spontaan idee is een heel avontuur geworden', aldus Jiska (eigenaresse van yogapraktijk Sterrig), die in de zomer van 2018 met haar gezin de autoroute van de Elfstedentocht gereden. In hun fleurige Sterrig-kevertje hebben ze in 2 dagen, 11 steden en diverse Friese dorpjes bezocht. 'We hadden zoveel plezier en gaan deze zomer voor de 3e keer op rij! De Elfstedentocht met auto is echt een aanrader, mocht je nog een leuke trip voor de zomer zoeken.'

Elfstedentocht van de familie Hartsuiker

Uiteraard kun je ook gewoon een ‘Doelloos Blokje Om’ (DBO-tje), zoals rijden zonder doel in de volksmond ook wel wordt genoemd. Als je maar geniet van de omgeving en de bezienswaardigheden onderweg.

2. Creatieve drive-ins

Het corona-virus maakt veel uitstapjes moeilijk. Gelukkig hebben we veel creatieve ondernemers en ondernemende mensen in Nederland. Zo kun je bijvoorbeeld aardbeien kopen in de Aardbeien Drive-in in Uden, in Workum ijs halen bij de drive-thru van Margje24 of een biertje oppikken bij de drive-thru van bierbrouwerij Het Uiltje in Haarlem.

Het lijkt er dus op dat de drive-ins in Nederland doorbreken. Ga jij binnenkort naar één van de onderstaande drive-ins?

  • Pannenkoeken-drive-in De Zon bij Wehl of de drive-in van het Pannekoekenschip in Leeuwarden
  • Drive-thru van Ribhouse Robin Hood in Drouwen
  • Kamerhortensia-drive-thru van Famillie Van den Berg in Est
  • Quarantainepakketten gevuld met aardappels, winterpenen en eieren bij famlie Hut in Zeewolde
  • Drive-Thru Breda op evenementenlocatie STRND kun je alles kopen van Poke Bowl tot frietjes en burgers

Ook zijn er door heel Nederland plannen om drive-in bioscopen op te zetten, bijvoorbeeld in de Betuwe bij Bemmel. Je kunt bijvoorbeeld ook met Pathé samenwerken om een drive-in bioscoop op te zetten, indien je een goede locatie beschikbaar hebt. 2020 lijkt het jaar van de drive-ins te worden!

Heb jij een drive-thru tip? Laat het ons weten en we voegen het toe aan de lijst!.

3. Kleine wasjes, auto wasjes

Hoor je het? Die auto op de oprit staat nu waarschijnlijk al een paar weken stof te happen. Tijd om het gaspedaal weer eens in te trappen en je auto een verwen-momentje te geven. Het is belangrijk om een auto niet te lang stil te laten staan, want dat kan leiden tot een kapotte accu of bobbel in de band. Dus voor een auto zonder vogelpoep ga je naar onze Wash’n Go in Franeker, wasboxen in Leeuwarden of een andere wasstraat in de buurt!

Met de auto door de wasstraat

4. Terrein rijden of oldtimer toertocht

Zit je al wel weer dagelijks in de auto en wil je eens wat anders? Laat je eigen auto staan en spring in een 4x4 om een ruig terrein te trotseren. Geen waaghals? Ga dan met een klassieke auto op oldtimer toertocht. Voor ieder wat wils!

1001activiteiten.nl geeft 10 opties met het rijden van auto’s van allerlei formaat en pluimage.

Frisse neus

Je kunt natuurlijk ook voor een frisse neus gaan en de raampjes open draaien, maar leuker is nog altijd om het dakje open te schuiven van een coole cabrio. Een auto met een open dakje kun je bij diverse autoverhuurbedrijven huren en is populair bij mooie, zomerse dagen.

 Autoroute rijden

Designed by senivpetro / Freepik

5. Ben jij een speurneus? Ga op autospeurtocht!

Ook zo’n leuke activiteit voor het hele gezin is een autospeurtocht. Via autospeurtocht.nl kun je door heel Nederland meerdere speurtochten met de auto rijden. Onderweg is er veel te zien en te beleven. Een autospeurtocht is een ontspannende en leerzame manier om de prachtige omgeving te ontdekken.

Je wint de inhoud van de schatkist natuurlijk niet zomaar. Onderweg moet je diverse vragen beantwoorden en zoekfoto’s opsporen. Doe je dit goed dan kun je een geheime code ontcijferen en maak je kans om de inhoud van de schatkist te winnen.

Maak kans op mooie prijzen door te tanken!

… en heb je met al deze uitjes jouw tank bijna leeggereden? Kom dan tanken bij een TanQyou tankstation bij jou in de buurt en speel mee met onze periodieke prijzenpot. Je maakt elke periode weer kans op mooie prijzen!

Meespelen? Meld je aan!

 Autospeurtocht

Bron: senivpetro / Freepik