Geplaatst op 6 november, 2019

Die gure winter komt er weer aan… Voor velen van ons het minst favoriete seizoen, onder andere vanwege de vorst en de donkere dagen. De winter is óók voor de auto een zware periode, daarom hebben wij een lijst met 5 handige tips opgesteld welke jou en je auto de winter doorhelpen!

1. Bevroren rubbers autodeur

In de winter kunnen de rubbers van je deuren vastvriezen. Hierdoor kun je te laat op je werk komen of zelfs, als je de autodeur te hard opentrekt, de rubbers van je portier beschadigen. Om dit te voorkomen kun je de rubbers van je portieren insmeren met siliconenspray. Spuit een beetje van dit goedje op een oude doek en smeer dit op je rubbers.

2. Bevroren handrem

Een truc die bijna iedereen kent, is de handrem simpelweg niet gebruiken bij het parkeren van de auto. Zet de auto in de eerste versnelling om te voorkomen dat je auto wegrolt. Vriest je handrem toch vast, dan zit er niets anders op dan de motor te starten, de verwarming aan te zetten en te wachten tot de handrem ontdooid is.

3. Winterbanden

Een voor de hand liggende tip is uiteraard gebruik te maken van winterbanden. Toch zijn er nog veel mensen die dit niet nodig vinden. Onderzoek heeft aangetoond dat de remweg van een auto mét winterbanden meer dan twee keer zo kort is dan die van een auto met zomerbanden. Vervang je zomerbanden in de winter dus voor winterbanden of gebruik het hele jaar door all season banden.

4. Bevroren slot

Houd alle sloten van je auto goed geolied, dit voorkomt dat je slot vastvriest. (Regen)Water kan er dan makkelijker uitlopen. Wanneer je de auto vaak wast is dit zeker een aanrader. Vriest je slot wel vast, dan kun je proberen – door je sleutel warm te maken met een aansteker – het slot te ontdooien.

5. Ruitenwissers

Als je een bevroren voorruit hebt willen de ruitenwissers hier nog wel eens aan vastvriezen. Probeer ze absoluut niet los te trekken, want dan beschadig je heel gemakkelijk de rubbers van je ruitenwissers waardoor ze met heftige regenval het water minder goed kunnen afvoeren.

Ga ook nooit te werk met heet water of een föhn in de buurt van een bevroren raam. Door het temperatuurverschil kan er een barst in je raam ontstaan.

Op wintersport met de auto

Het kan zomaar zijn dat je te maken krijgt met hevige sneeuw als je onderweg bent naar je wintersportbestemming. Zorg ervoor dat je wegrijdt in de 2, zodat je meer grip hebt op de weg. Probeer de koppeling langzaam te laten opkomen en trek niet te hard op. Bekijk ons blogartikel met 5 tips om de file te overleven.

De basis van autorijden blijft hetzelfde, kijk ver voor je uit en blijf scherp op je eigen handelingen. Daarnaast is het goed om voor de zekerheid sneeuwkettingen bij je te hebben, als er erg veel sneeuw ligt. 

Met bovenstaande tips voor de auto beperk je het risico op schade door de vorst en kun je met een veilig gevoel de auto instappen!

Cookies

Bewerk uw toestemmingsinstellingen of bekijk het privacybeleid.

Privacy policy | Sluiten
Opties
WhatsApp Chat