Geplaatst op 13 februari, 2018

Over één à twee weken gaat een groot deel van Nederland op wintersport. Om ervoor te zorgen dat jij onbezorgd de weg op kan, hebben wij een overzicht gemaakt van wat er per land verplicht is als auto-uitrusting in de winter (naast de overige verplichte uitrusting, zoals gevarendriehoek en veiligheidshesje).

We beginnen onze reis in Duitsland. Als jouw reis door Duitsland gaat moet je de auto voorzien van  winterbanden of all seasonbanden (met Alpine symbool), sneeuwkettingen, en antivries ruitenvloeistof. Wanneer we afslaan richting Frankrijk, gelden er minder regels dan in Duitsland. In Frankrijk zijn er alleen sneeuwkettingen verplicht wanneer dit is aangegeven.

De kans is groot dat de eindbestemming nu is bereikt, maar ook in Zwitserland en Oostenrijk liggen populaire wintersportgebieden. In Zwitserland is net als in Frankrijk alleen verplicht om sneeuwkettingen bij je te hebben en deze om de banden wanneer dit wordt aangegeven. In Oostenrijk is het verplicht om vanaf 1 november tot en met 15 april over winterbanden of zomerbanden met een sneeuwketting te beschikken.

Over de profieldiepte hoef je je (als het goed is) geen zorgen te maken. De minimale profieldiepte die hier in Nederland geldt, voldoet ook aan de eisen van de eerder genoemde landen.

Cookies

Bewerk uw toestemmingsinstellingen of bekijk het privacybeleid.

Privacy policy | Sluiten
Opties
WhatsApp Chat